Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas ziemas orientēšanās sezonas atklāšana Igaunijā

Easyget.lv, 05.02.2014. 10:21

Latvijā sniega trūkumam neļaujot izveidot orientēšanās sacensībām nepieciešamo slēpošanās trašu tīklu, pirmās 2014.gada ziemas orientēšanās sacensības ar plašu Latvijas sportistu pārstāvniecību tika aizvadītas Igaunijā. 
Latvijas ziemas orientēšanās sezonas atklāšana Igaunijā

Tuvojas Pasaules Veterānu, Pasaules Junioru un Jauniešu Eiropas ziemas čempionāti Igaunijā (18.-23.februāris), kā arī Eiropas Čempionāts pieaugušajiem Krievijā (7.-14.marts). Tā kā laika apstākļi lika atcelt paredzēto Latvijas Čempionātu un meteoroloģiskās prognozes nesola situācijas uzlabošanos, Latvijas jauniešu un junioru izlases kandidātiem sava varēšana bija jāatrāda trīs dienu sacensībās Igaunijā, startējot 18 un 20 vecuma grupās.

31.janvārī sacensības atklāja sprinta distances. M18 grupā 4.vietā pirmajā dienā finišēja Konstantīns Bogdanovs. M20 grupā Emīls Henrijs Taube bija ātrākais, par 26 sekundēm apsteidzot igauņu sportistu otrajā vietā, par 2:07 un 3:59 Jāni Bauni un Nauri Raizi, kuri ierindojās, attiecīgi, 3. un 4.vietā. M21 grupā izcēlās Raivo Kivlenieks, finišējot trešajā vietā.
N18 (sieviešu) grupā 2.vietā pirmajā dienā ierindojās Vilma Alberinga, tiesa, 5:40 aiz spēcīgās igauņu sportistes Dorisas Kudres. Junioru grupā otro un trešo vietu ieņēma Laura Leiboma un Sigita Lapsiņa no uzvarētājas atpaliekot vairāk nekā 2 minūtes. Ļoti labu rezultātu elitē sasniedza Līga Valdmane, kurai trešā vieta, tikai 2 sekundes aiz otrās vietas un 3:22 aiz ļoti spēcīgās Deisijas Kudres, kura šogad ierindojās 3.vietā Pasaules Kausa pirmajā posmā.

Sacensību otrajā dienā, 1.februārī, dalībniekus atkal sagaidīja sprinta distances. Šoreiz citā statusā, kā Igaunijas Čempionāts.
Uldis Upītis bija labākais no latviešiem M18 grupā, finišējot 3.vietā, 1:53 aiz lietuviešu uzvarētāja. 43 sekundes un 1 pozīciju Upītim zaudēja Niks Pļaviņš. Junioru grupā N. Raize droši uzvarēja, 1:55 aiz viņa, trešajā vietā, finišēja J. Baunis. R. Kivleniekam 7.vieta elitē.
Meiteņu junioru grupā S. Lapsiņai pietrūka 27 sekundes līdz trijniekam - 4.vieta. L. Valdmane elitē finišēja 6.vietā, 4:18 aiz D. Kudres.

Svētdienā, 2.februārī, sacensību programmā bija garākā no distancēm - vidējā, kas arī bija ar Igaunijas Čempionāta statusu.
18 puišu grupā trešo vietu atkārtoja U. Upītis, tikai 48 sekundes piekāpjoties uzvarētājam, secīgi aiz viņa ierindojās Jevgeņijs Daņilovs, Niks Pļaviņš un Konstantīns Bogdanovs.
Junioru konkurencē atkal labākais bija N. Raize, tuvāko konkurentu apsteidzot par 2:39. E.H. Taube, kuru piemeklēja diskvalifikācija sacensību otrajā dienā, finišēja 3.vietā, 5:53 aiz uzvarētāja un 35 sekundes priekšā J. Baunim. Elitē patīkami pārsteidza R.Kivlenieks, kurš kļuva par distances uzvarētāju ar vairāk nekā minūtes pārsvaru.
N18 grupā 5.vietā finišēja V. Alberinga, zaudējot uzvarētājai 9:28, N20 grupā S. Lapsiņa aizsniedzās līdz otrajai vietai, 3:44 aiz uzvarētājas. Elitē L. Valdmane ierindojās 9.vietā, 10:44 aiz uzvarētājas.

Trīs dienu rezultāti tika skaitīti kopā. M18 grupā trešo vietu kopvērtējumā ieņēma N. Pļaviņš (Ilves/Arona), ceturto - K. Bogdanovs (BJC “Jaunība”) M20 grupā uzvarēja N. Raize (Ilves/Arona), un trešo vietu izcīnīja J.Baunis (Ilves/Arona). R.Kivlenieks (OK Ogre) ar vienas sekundes pārsvaru uzvarēja elites grupas kopvērtējumā. Elitē vēl 8. Nauris Neimanis, 10. Toms Veits, 11. Jānis Peilāns un 14. Reinis Putniņš.

N20 grupā par absolūto uzvarētāju kļuva S. Lapsiņa (Ilves/Arona), bet elitē L. Valdmane (ZVOC) ieņēma 4.vietu. Vēl ar ieskaitītu rezultātu kopvērtējuma rezultātos meklējama Dina Zobena (OK Purva Bridējs) 10.vietā
M55 grupā dubultuzvaru Latvijai izcīnīja Juris Kokins (OK Meridiāns) un Harijs Lācars (OK Silva) N14 grupā labāko trijniekā ierindojās Elīna Skopāne (OK Azimuts) pirmajā un Sintija Ozola (ZVOC) trešajā vietā. Inguna Valdmane (ZVOC) N35 grupā izcīnīja otro vietu kopvērtējumā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV