Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

71% Latvijas iedzīvotāju sekos līdzi Ziemas Olimpisko spēļu notikumiem

Easyget.lv, 06.02.2014. 10:12

„Viasat” aptaujā noskaidrots, ka vairāk nekā divas trešdaļas (71%) Latvijas iedzīvotāju plāno sekot līdzi Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.

 

29% to darīs ļoti aktīvi, 24% iecerējuši vērot sportistu startus dažos sporta veidos, bet 12% - sekos līdzi tikai Latvijas sportistu sasniegumiem. Latvijas iedzīvotāji no Olimpisko spēļu sacensību klāsta visvairāk plāno skatīties hokeju (73%) un bobsleju (61%). Vairāk nekā puse iedzīvotāju sekos līdzi skeletonam un biatlonam, attiecīgi 52% un 51%.

Aktīvāk Olimpiskās spēles iecerējuši vērot vīrieši (77%), lai gan arī vairāk nekā puse sieviešu (66%) jutīs līdzi saviem favorītiem. Ja par TOP4 iecienītākajiem sporta veidiem lielāku interesi izrāda vīrieši, tad sieviešu vidū augstu interesi izraisa daiļslidošana. Šis sporta veids ierindojas 3.vietā pēc popularitātes sieviešu auditorijā, un to vērot iecerējušas 54% daiļā dzimuma pārstāves.

Vienlīdz augstu ieinteresētību sekot līdzi notikumiem Olimpiskajiem notikumiem pauž gan pilsētnieki, gan laukos mītošie, turklāt – neatkarīgi no vecuma. Hokeja čempionātam, kas Latvijas skatītājus aizrauj visvairāk, varēs sekot līdzi kanālā „Viasat Sport Baltic”, „TV3”, „TV6”, kā arī interneta portālā „TVPlay”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV