Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Sāksies tradiconālās tautas sacensības milzu slalomā “Līgatnes kalns”

Easyget.lv, 06.02.2014. 15:18

15. februārī sāksies amatieru sacensības milzu slalomā “Līgatnes kauss 2014”, kas kļuvušas par stabilu ziemas tradīciju Vidzemē. “Līgatnes kauss” norisināsies jau piekto gadu. Tajā piedalīties aicināts ikviens. 

Sacensības norisinās trijos posmos. “Līgatnes kausa” pirmais posms notiks 15. februārī, otrais un trešais – 1. un 15. martā. Sacensību sākums plkst. 11.00, reģistrācija – no 10.00.

Kopš pirmajām sacensībām pirms pieciem gadiem dalībnieku skaits ik gadu aug, un vidēji tas ir 70. “Līgatnes kausā” līdz šim piedalījušies kalnu slēpotāji ne tikai no Vidzemes – Siguldas, Valmieras un Saulkrastiem, bet arī no Rīgas, Jūrmalas, Mārupes, Ķekavas u.c..

“Slēpošanas trase “Līgatnes kalns” ir izveidota vietā, kur Līgatnē jau vēsturiski daudzus gadu desmitus bijusi iecienīta, kopta un attīstīta, ar pacēlājiem aprīkota slēpošanas vieta – gravā pie Līgatnes upes. Uz šī kalna slēpot mācījās mans tēvs, es pats un tad – mani bērni,” stāsta sacensību rīkotājs Visvaldis Plūme. “Ideja par “Līgatnes kausu” arī dzima musu ģimenē, jo visi esam sportiski aktīvi, īpaši ziemas sporta veidu cienītāji. Cik var sacensties savā starpā vien? Nolēmām, ka jāizaicina arī citi, un tā jau piekto gaidu visi aktīvie slēpotāji un sportisti laipni gaidīti Līgatnē!”

Nolikums un pieteikšanās sacensībām – “Līgatnes kalna” mājas lapā www.ligatneskalns.lv vai uz vietas norises dienā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV