Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Māris Neikšāns: Minirallija “Madona” ātrumposmi solās būt interesanti

Easyget.lv, 12.02.2014. 16:00

Sestdien, 15.februārī, ar miniralliju “Madona 2014” sāksies šī gada LAF SAK minirallija sezona.
Māris Neikšāns: Minirallija “Madona” ātrumposmi solās būt interesanti

Sacensībai ir pieteikušās vairāk nekā 70 ekipāžas, tostarp gan braucēji ar pagājušā gada minirallija pieredzi, gan arī dalībnieki, kam šī būs pirmā pieredze rallija veida sacensībās.

Atbilstoši noteikumiem, minirallijā dalībnieki trasē dodas, izmantojot organizatoru piedāvātu stenogrammu, jo iepriekšēja iepazīšanās ar ātrumposmiem šajās sacensībās netiek atļauta. Minirallija „Madona 2014” ātrumposmu stenogrammu ir izveidojis pieredzējušais rallija pilots Māris Neikšāns.

„Ātrumposmi izvēlēti ļoti labi, jo atbilstoši minirallija formātam un pieļaujamajiem ātrumposmu garumiem, ir paņemts pats interesantākais no Madonā notikušo ralliju dopiem,” stāsta Neikšāns.

„Ātrumposmi „Madonā” būs dažādi – ar lēnākām un ātrākām vietām, gan plaši, gan šaurāki, tehniski, ar daudziem pagriezieniem. Dažviet paredzēta interesanta pienākšana pie nepārredzamiem ātruma slāpētajiem, kur būs liela nozīme tam, kā ekipāža izprot un spēj uztvert stenogrammu”.

Māris Neikšāns ir sagatavojis arī stenogrammas apzīmējumu paraugu gan pilotiem, gan stūrmaņiem un iesaka ar tiem iepazīties visiem „Madonas” dalībniekiem.

„Minirallijs ir lielisks sākums turpmākiem plāniem attiecība uz rallijsprintu un arī ralliju, paņemot no katras sacensība stenogrammas sev noderīgāko un labāko”, piebilst Neikšāns.

„Tā kā minirallija „Madona 2014” trase ir izveidota pa grants ceļiem ar gana stingru segumu, nevajadzētu uztraukties, ka šobrīd iestājies atkusnis tiem varētu daudz kaitēt”, uzskata Neikšāns.

Minirallija „Madona” starts tiks dots 15.februārī plkst.12:30 pie Madonas novada Domes. Finišs pēc 9 ātrumposmiem ar kopējo garumu 16,65 km plānots no plkst.16:54 tās pašas dienas pēcpusdienā.

Kartes skatītāju ērtībām tiks publicētas www.4rati.lv piektdien, 14.februārī, turpat varēs sekot līdzi arī minirallija rezultātiem.

Visi minirallija „Madona 2014” dokumenti, kā arī pieteikušos dalībnieku saraksts atrodami www.4rati.lv.

Miniralliju „Madona 2014” organizē biedrība „Latvian Baja” sadarbībā ar LAF Standarta automobiļu komisiju.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV