Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Basketbolisti Ate un Miglinieks par veselīgu un pozitīvām aktivitātēm piepildītu dzīvesveidu

Easyget.lv, 13.02.2014. 10:11

Kāda ir basketbola kluba Liepāja/Triobet spēlētāju labas pašsajūtas formula, kas varētu būt pamudinājums jaunajiem censoņiem izaugt par labiem basketbolistiem - ar viedokli dalās komandas aizsargi Kristaps Miglinieks un Artis Ate. Basketbola laukums ir viņu ikdiena, rezultāti gūti nopietnā darbā, taču ikdiena sastāv arī no daudziem sīkumiem, kas palīdz būt labā formā.
Basketbolisti Ate un Miglinieks par veselīgu un pozitīvām aktivitātēm piepildītu dzīvesveidu

Artim Atem treniņi, sacensības balansā ar atpūtu

Par iesaistīšanos sportā BK Liepāja/Triobet aizsargam un komandas kapteinim Artim Atem ir kodolīgs viedoklis: "Ja nepamēģināsi, tad nezināsi, kā tas ir." Lai izturētu treniņu ritmu, fizisko slodzi, basketbolists iesaka nemitīgi domāt līdzi treniņu procesam ar galvu: "Tad rezultāti neizpaliks!" Viņaprāt veselīgs uzturs ir sinonīms obligātām brokastīm un siltām pusdienām – nekādus burgerus un frī kartupeļus!

Vislabāk, ja ar sportu sāk nodarboties jau bērnībā, un Artis Ate komentē: "Uzskatu, ka bērni nepietiekami nodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm. Vecākiem bērns noteikti jāpamudina darboties kādās sporta nodarbībās, treniņos, tālāk jau viņa ceļš uz sasniegumiem sportā virzīsies pats no sevis. Protams, vecāku uzmundrinājums, kad gribas visu pamest, jaunajiem vienmēr būs nepieciešams. Arī es, cik vien sevi atceros, vienmēr esmu bijis aktīvs. Šodien liels paldies vecākiem, ka viņi man piedāvāja sākt trenēties tieši basketbolā."

Kad beigušies treniņi, nav spēļu, Artis Ate atpūšas, bieži vien spēlējot kādas citas sporta spēles, dodoties uz kino vai reizēm mājās nedarot pat neko. Jautāts, kuras sporta spēles vēl Artim padodas, viņš atbild: "Noteikti volejbols un futbols!" Savukārt kino repertuārā viņa izvēle biežāk ir komēdijas. Protams, ar atpūtu Artim saistās arī mammas gatavotie ēdieni, bet viņa lielākais kārums ir siera kūka.

Līdz ar no jauna uzkrātajiem spēkiem Artis Ate ir gatavs lielajām BK Liepāja/Triobet cīņām, cerot arī uz medaļām Latvijas Basketbola līgā un Baltijas Basketbola līgā, kā arī savai izaugsmei gatavs apgūt ko jaunu.

Kristapam Migliniekam panākumu pamatā stingrs raksturs, prasības pret sevi

"Sports ir foršs!" tieši tik kodolīgs par savas profesionālās karjeras izvēli ir BK Liepāja/Triobet aizsargs Kristaps Miglinieks. Pēc viņa vērojumiem bērni šodien nodarbojas ar sportu, bet daudziem attieksme ir nenopietna – laiku aizņem citas izklaides. Piemēram, dators un interneta dzīles, bet šeit fiziskais rūdījums izpaliek – ilgstoša sēdēšana nevienam nenāk par labu.

Kristaps Miglinieks uz pirmo basketbola treniņu ar Omas palīdzību aizvests jau sešu gadu vecumā, un pēc daudziem gadiem tagad var profesionāli sevi veltīt sporta veidam, kurā ieguldījis tik daudz spēka. Tāda ir profesionāļu būtība, bet ko pasākt jebkuram, lai uzturētu sevi labā formā? Kaspara atbilde ir: "Lai arī daudzi Jaunajā gadā apņemas sportot, vajadzētu atcerēties, cik būtiski sākt ar lēnākiem treniņiem, pakāpeniski pārjeot uz grūtākiem."

Lai ikdienā ievērotu veselīga uztura priekšnosacījumus, gūtu treniņos tik nepieciešamo izturību, Kristaps Miglinieks atzīst, ka jābūt stingram raksturam, prasībām pret sevi, kuras regulāri jāizvērtē un sev jāatgādina aizvien no jauna.

Savs laiks jāvelta arī atpūtai, ko Kristaps Miglinieks labprāt pavada kopā ar ģimeni, baudot dabu, kā arī pastaigājoties ar savu Kaukāza aitu suni - Džipo. Tieši mierīga atpūta brīvā dabā un sportiska atpūta, piemēram, kādā sporta spēlē Kristapam sniedz vislielāko gandarījumu.

Nav noslēpums, ka veselīgs uzturs iet roku rokā ar mājās gatavotu maltīti, kāda Kristapam ir vistuvākā. Veselīgi – tas visbiežāk nozīmē arī vienkārši, piemēram, auzu pārslu biezputra. "To taču var pagatavot ātri un jebkurš!" kā piemēru min Kristaps Miglinieks. Viss teiktais Kristapam Migliniekam noteikti palīdzēs piepildīt savas vēlēšanās un galvenais, kā viņš pats uzsver: "Gūt no tā prieku!"

Foto: Artis Ate. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV