Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

“VEF Rīgas skolu superlīgā” otro gadu par čempioniem kļūst Rīgas 49. vidusskola

Easyget.lv, 28.02.2014. 09:50

Ceturtdien sporta namā „Daugava” ar Rīgas 49. vidusskolas zēnu un meiteņu triumfu beidzās “VEF Rīgas Skolu superlīgas” piektā sezona. Vērtīgāko spēlētāju titulus izpelnījās čempionkomandu līderi Kristaps Pļavnieks un Paula Tomsone.
“VEF Rīgas skolu superlīgā” otro gadu par čempioniem kļūst Rīgas 49. vidusskola

Zēnu komandu finālā „VEF Rīga” basketbolista Kristapa Pļavnieka pārstāvētā Rīgas 49. vidusskola, izšķirošo pārsvaru nodrošinot trešajā ceturtdaļā, ar 88:74 pārspēja Rīgas 64. vidusskolu, kuras sniegumu noteica Armands Ginters un no Rīgas Teikas vidusskolas palīgos aicinātais Ervīns Mežnieks. Finālmačā Pļavnieks izcēlās ar 27 punktiem un astoņām rezultatīvajām piespēlēm. Zaudētājiem Mežnieks un Ginters guva attiecīgi 31 un 24 punktus.

Pirms tam bronzas mačā Rīgas Valsts 3. ģimnāzija uzveica Rīgas Valsts vācu ģimnāziju – 85:73. Uzvarētājiem Edgars Lasenbergs un Rūdolfs Strādnieks guva attiecīgi 22 un 21 punktu. Zaudētājiem Kārlis Večens guva 25 punktus.

Meiteņu komandu zelta spēlē Rīgas 49. vidusskolas pārstāves tikai trešajā ceturtdaļā notikumu gaitu vērsa par labu sev, cīņā kopumā ar 71:56 uzveicot Rīgas 66. speciālās vidusskolas jaunkundzes. Uzvarētājām ar 24 punktiem izcēlās Paula Tomsone, bet sāncensēm „double-double” sakrāja abas māsas Strautmanes. Paulai – 18 punkti un 15 atlēkušās bumbas, bet Dignai – 18 punkti un 10 atlēkušās bumbas.

Bronzas spēlē Rīgas Valsts 2. ģimnāzija pārliecinoši uzveica Rīgas Valsts vācu ģimnāziju – 93:28. Trešās vietas ieguvēju rindās rezultatīvākā ar 30 punktiem bija Anna Dreimane. Sāncensēm deviņus punktus guva Māra Maleiko.

„VEF Rīgas Skolu superlīgas” simboliskajā izlasē zēniem tika iekļauti – Kristaps Pļavnieks, Ričards Melderis (abi Rīgas 49. vidusskola), Ervīns Mežnieks, Armands Ginters (abi Rīgas 64. vidusskola) un Edgars Lasenbergs (Rīgas Valsts 3. ģimnāzija), bet meitenēm – Paula Tomsone, Kate Krēsliņa (abas Rīgas 49. vidusskola), Digna Strautmane, Paula Strautmane (abas Rīgas 66. speciālā vidusskola) un Luīze Skrastiņa (Rīgas Valsts 2. ģimnāzija).

Šosezon “VEF Rīgas Skolu superlīgas” turnīrā piedalījās 41 skolas 58 komandas, lai divu posmu spēlēs noteiktu pašus labākos.
Vērienīgākajā Rīgas skolu basketbola turnīrā “VEF Rīgas Skolu superlīga” jau tradicionāli lielāko trofeju saņem skola, kura sasniegusi labākos rezultātus, summējot zēnu un meiteņu komandu sniegumu. Vēl pirms fināldienas zināms, ka šajā nominācijā triumfēs Rīgas 49.vidusskola, kas pārstāvēta abos finālos. Lielo trofeju uzvarētājiem pasniedza basketbola kluba „VEF Rīga” prezidents Māris Martinsons.

Piecu sezonu laikā “VEF Rīgas skolu superlīgas” sacensības kļuvušas par nozīmīgāko turnīru Rīgas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu basketbola komandām, pārņemot Rīgas domes kausa izcīņas labākās tradīcijas.

“VEF Rīgas skolu superlīgas” līdzšinējos četros turnīros zēnu komandām trīs čempionu titulus bija izcīnījuši Rīgas 49.vidusskolas basketbolisti, no kuriem jau daudzi sevi apliecinājuši ne tikai Latvijas Basketbola līgā, bet arī starptautiskajā arēnā. 2010.gada čempions Jānis Timma šovasar tika izvēlēts Nacionālās Basketbola asociācijas drafta ceremonijā. Savukārt Kaspars Vecvagars un Dāvis Bertāns pārstāv Eirolīgas klubus. Rīgas 49.vidusskolas rēķinā bija arī divi čempionu tituli trīs meiteņu komandu turnīros.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV