Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Karro pirmo reizi pasaules čempionātā iegūst Holeshot balvu

Easyget.lv, 03.03.2014. 15:12

Katarā aizvadīts pirmais pasaules motokrosa čempionāta posms, kurā latviešu motosportists Matīss Karro MXGP klasē divu braucienu summā izcīnīja 19. vietu, kā arī tika pie Holeshot balvas, informē sportista preses pārstāvis Mārtiņš Jankovskis.
Karro pirmo reizi pasaules čempionātā iegūst Holeshot balvu

Kvalifikācijas treniņā Karro uzrādīja augsto sesto vietu, taču kvalifikācijā Matīss finišēja 12.vietā, kas bija labs rezultāts. Diemžēl pirmajā braucienā Wilvo Forkrent KTM komandas braucējam Karro nācās izstāties, jo pievīla motocikla dzinējs. Taču otrajā braucienā Karro lika par sevi runāt, jo Matīsam pirmo reizi pasaules čempionātā izdevās izcelt startu un tikt pie Holeshot balvas, kas pienākas tam, kurš attiecīgajā braucienā pirmajā līkumā spēj iebraukt pirmais.

„Ierodoties Katarā, bija foršas sajūtas, jo biju vesels un labi sagatavojies. Kvalifikācijas treniņā uzrādīju sesto laiku, ar ko biju pārsteigts. Pašā kvalifikācijā starts bija labs, taču turpinājumā nedaudz cīnījos ar rokām, tāpēc nolēmu lieki neriskēt. Esmu mācījies no kļūdām, tāpēc labāk zaudēt kādu pozīciju, bet palikt uz riteņiem. Beigās finišēju 12.vietā, ar ko biju apmierināts, bet ne priecīgs,” piektdienas notikumus atceras Matīss Karro.

„Sestdien pirms starta noskaņojums bija labs, jo beidzot sezona bija klāt. Pirmajā braucienā starts nebija tik labs, jo kāds cits braucējs bija ieņēmis manu starta vietu, ko pirms tam biju sagatavojis. Starts nepadevās, un aizbraucu kā 17. Atguvu ritmu un pakāpos uz 14.vietu, taču tad pievīla mans motocikls un biju spiests izstāties.”

„Otrajā braucienā manam motociklam ielika rezerves motoru un biju apņēmības pilns aizvadīt labu braucienu. Starts izdevās fantastisks, ar ko pats biju ļoti apmierināts, jo pirmajā līkumā iebraucu kā pirmais. Taču nedaudz apjuku no tāda pavērsiena un atkritu uz trešo vietu. Biju atkritis uz septīto vietu, kurā arī turējos, taču tad mani viens sportists nogāza, ar ko nebiju priecīgs. Tajā pašā aplī apgāzos vēlreiz, jo laikam kāds akmens bija ieķēries priekšējās bremzēs. Nepadevos un turpināju cīņu, taču ātrums vairs nebija tik labs, cik brauciena sākumā. Beigās finišēju 15.vietā,” otrā brauciena notikumus stāsta Karro.

„Kopumā ar sacensībām esmu apmierināts, jo otrajā braucienā izdevās izcelt startu un ilgu laiku būt Top 10. Esmu atkal atguvis pārliecību pār saviem spēkiem, ka varu braukt un cīnīties ar labākajiem braucējiem. Nākamais posms Taizemē, kurā ceru uz labāku rezultātu,” rezumā Karro.

Foto: Matīss Karro. Foto (c) Bavo Swijgers, Wilvo Forkrent KTM

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV