Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

„Rietumu – Delfin” svētdien Francijā uzsāks jauno šosejas riteņbraukšanas sezonu

Easyget.lv, 07.03.2014. 17:19

Latvijas labākā riteņbraukšanas komanda „Rietumu – Delfin” svētdien aizvadīs savas sezonas pirmās šosejas sacensības, startējot UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā GP „Lillers”. Latviešu komandu šajās sacensībās pārstāvēs astoņi sportisti, bet debiju pie „Rietumu – Delfin” stūrēs piedzīvos Renē Mandri, infornmē komandas pārstāvis Toms Markss.
„Rietumu – Delfin” svētdien Francijā uzsāks jauno šosejas riteņbraukšanas sezonu

„Rietumu – Delfin” riteņbraukšanas komanda aizvadījusi trīs mēnešu plānveidīgu treniņu procesu Spānijā un Francijā. Tā laikā komandas sportisti startēja arī treka sacensībās, kuru kopvērtējumā uzvarēja Andžs Flaksis, bet atsevišķā disciplīnā nepārspēts palika Armands Bēcis.

Starpsezonas periodā komandā notikušas ievērojamas pārmaiņas gan sportistu, gan arī treneru sastāvā. „Rietumu – Delfin” pievienojies Eiropas vicečempions Andžs Flaksis, divkārtējais Baltkrievijas vicečempions Sergejs Papoks, lietuvietis Edgaras Kovaliovas, pašmāju sprinteris Emīls Liepiņš un vairāki jaunie Latvijas riteņbraucēji. Tikmēr par jauno komandas treneri un sporta direktoru kļuvis bijušais Pro Tour riteņbraucējs Rene Mandrī, kuram palīdz pašmāju jaunais speciālists Toms Flaksis.

Šīs nedēļas svētdienā astoņi „Rietumu – Delfin” sportisti uzsāks deviņu mēnešu garo šosejas riteņbraukšanas sezonu. Latvijas vadošā riteņbraukšanas komanda startēs UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā GP „Lillers”, kas norisināsies Francijā. GP „Lillers” sacensības šogad norisināsies jau 50. reizi. Sacensību trase nav bez lieliem izteiktiem kāpumiem. Tajā ir vairāki mazi kāpumi, kas dos labas priekšrocības uz uzvaru sprinteriem.

Velobraucienā kopumā startēs 19 komandas. Īpaši jāizceļ Pro kontinentālā franču vienība „Cofidis”, kuras sastāvā pirms divām sezonām bija arī Aleksejs Saramotins. Tāpat dalībnieku vidū būs pazīstamā krievu komanda „Itera – Katusha”.

„Rietumu – Delfin” komandu šajās sacensībās pārstāvēs astoņi riteņbraucēji – Andris Smirnovs, Andžs Flaksis, Andris Vosekalns, Krists Neilands, Pēters Prūss, Edgaras Kovaliovas, Emīls Liepiņš un Armands Bēcis.

Par aizvadīto sagatavošanās procesu un pirmajām sacensībām vairāk stāsta viens no „Rietumu – Delfin” komandas pieredzējušākajiem riteņbraucējiem Andris Smirnovs.

Kāds noskaņojums komandā ir pirms sacensību sezonas sākuma?

Tā kā vairums no braucējiem aizvada jau ne pirmo sezonu, tad jāsaka, ka pieeja sacensību sākumam ir pavisam mierīga. Jāsaprot, ka pirmais starts ir pirmais un pastāv mazs satraukums par to cik esi gatavs.

Kā šis sagatavošanās process atšķīrās no iepriekšējiem?

Šogad devāmies uz nometni jau decembra sākumā un aizvadījām pilnvērtīgu treniņu procesu ar fizisko īpašību uzlabošanu. Vairāk uzmanības pievērsām arī treka riteņbraukšanai, kur aizvadījām pirmos startus. Papildus tam, ar mums strādā jauns treneris, kas ir bijis mūsu paaudzes riteņbraucējs.

Kā esat pieņēmuši jauno komandas treneri?

Ar jauno treneri jau dzīvojam apmēram mēnesi. Vairums braucēju ir apmierināti ar viņu un viņa pieeju treniņiem. Kā jau visi treneri, arī Renē dod labāko, ko zina. Pārējais ir paša ziņā. Nav tā, ka mūs dzenā katru dienu un spiež kaut ko darīt vai nedarīt. Varam konsultēties un risināt problēmas, ja tādas ir. Viss notiek.

Kādi būs galvenie uzdevumi sezonas pirmajās sacensībās?

Nav tā, ka uzdevums ir uzvarēt par katru cenu, bet izmantot izdevības noteikti vajadzētu. Domāju, ka galvenais ir tas, lai braucam kopā kā komanda un komunicējam savā starpā. Svarīgi, lai varam izpildīt kādus taktiskus gājienus. Tas arī viss.

Kā tu raksturotu „GP Lillers” velobrauciena trasi. Kāda tipa riteņbraucējiem tā ir parocīgāka?

Laikam jāsaka, ka ātriem puikām šī sacensības ir vairāk piemērotas, jo zinu, ka ir divi pauguriņi, bet beigās vairāk līdzens finišs.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV