Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ernests Gulbis Indianvelsas „Masters 1000” turnīra trešajā kārtā tiksies ar bulgāru Dimitrovu

Easyget.lv, 11.03.2014. 09:56

Latvijas tenisists Ernests Gulbis veiksmīgi turpina aizvadīt ASV notiekošo Indianvelsas „Masters 1000” turnīru. 

Otrajā kārtā mūsu tenisists, kurš pašlaik ATP rangā ieņem 22. vietu, ar 6:3; 6:3 pieveica Žuau Sousu no Portugāles, kurš rangā atrodas 45. pozīcijā. Nākamā cīņa Ernestu Gulbi sagaida šodien, 11. martā, kad turnīra trešajā kārtā gaidāms jau nopietnāks pretinieks – bulgāru tenisists Grigors Dimitrovs. Otrajā turnīra kārtā bulgāru tenisists pieveica holandieti Robinu Hāsu ar rezultātu 6:4; 6:3. 22 gadus vecais Dimitrovs ATP rangā atrodas sešas pozīcijas virs Ernesta Gulbja, ieņemot 16. pozīciju.

Betsafe.com bukmeikeri nelielu favorīta statusu gaidāmajā cīņā atvēl tieši bulgāru tenisistam. Uz Dimitrova uzvaru bukmeikeri piedāvā koeficientu 1,79, savukārt iespējamību, ka uzvaru izcīnīs Latvijas tenisists, Betsafe.com novērtē ar koeficientu 1,98. Tomēr, neskatoties uz favorīta statusu, ir skaidrs, ka bulgāru tenisistu nebūt nesagaida viegla cīņa. Arī Ernestam Gulbim būs jādemonstrē sava labākā spēle, lai būtu reālas iespējas pieveikt Dimitrovu.

Interesanti, ka, neskatoties uz abu spēlētāju visai līdzīgajām izredzēm, gaidāmajā cīņā bukemeikeri tomēr kā reālāku paredz iespējamību, ka tiks aizvadīti tikai divi seti. Šāds spēles ritējums tiek novērtēts ar koeficientu 1,60. Iespējamība, ka abi tenisisti varētu noskaidrot uzvarētāju trīs setu cīņā tiek vērtēta ar koeficientu 2,19.

Tā sagadījies, ka Ernestam Gulbim un Gregoram Dimitrovam šī būs trešā savstarpējā cīņa pēdējā mēneša laikā. 13. februārī Gulbis Roterdamas „ATP World Tour 500” turnīrā pieveica bulgāru tenisistu divos setos ar 6:4; 7:6. Šajā turnīrā mūsu tenisists aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam, kur pārliecinoši divos setos piekāpās čeham Tomašam Berdiham.

Savukārt otra Ernesta Gulbja un Gregora Dimitrova cīņa notika pirms nepilnām divām nedēļām Akapulko „ATP World Tour 500” turnīra ceturtdaļfinālā. Pirmajā setā uzvaru izcīnīja mūsu tenisists (6:4), tomēr nākamajos divos setos un līdz ar to visā duelī, sīvā cīņā pārāks bija bulgārs – spēles rezultāts 4:6; 7:6; 7:5 bulgāra labā.

Abu tenisistu savstarpējās spēlēs pagaidām neizšķirts, taču viens no aspektiem, kas ļauj uzlūkot bulgāru tenisistu par nelielu favorītu otrdien gaidāmajā spēlē, ir ne vien augstāka vieta ATP rangā, bet arī neapšaubāmi labā sportiskā forma, kurā pašlaik atrodas Dimitrovs. Par apliecinājumu tam kalpo jau pieminētais Akapulko „ATP World Tour 500” turnīrs, kurā uzvaru izcīnīja tieši bulgāru tenisists, finālā pieveicot DĀR tenisistu Kevinu Andersonu.

Tiesa, līdzīgus vārdus var teikt arī par mūsu tenisistu, kurš šosezon demonstrē ļoti pārliecinošu sniegumu. Nedaudz vairāk kā nedēļu pirms Dimitrova panākuma Akapulko, līdzīgu panākumu guva arī Ernests Gulbis, triumfējot Marseļas ATP turnīrā. Turklāt turnīra finālā Gulbis pieveica mājinieku, spēcīgo francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu. Tas Gulbim bija karjeras piektais ATP tituls. Salīdzinājumam – Gregors Dimitrovs savā karjerā izcīnījis tikai divus ATP titulus.

Augstākā karjeras vieta, ko ATP rangā sasniedzis Ernests Gulbis, ir 18. Tas notika tieši pēc minētās uzvaras Marseļā. Savukārt bulgāru tenisista augstākā vieta ir 16., kurā Dimitrovs atrodas arī pašlaik. Kā rāda statistika, abu tenisistu izredzes gaidāmajā cīņā ir vērtējamas visai līdzīgi, ko arī apliecina Betsafe.com bukmeikeru prognozes. Līdzjutēju izvēle par labu vienam vai otram tenisistam šoreiz nebūs viegla.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV