Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Klāt “LMT Virslīgas” jaunā sezona

Gatis Kreceris, 05.04.2007. 15:30 | komentāri (1)

Ceturtdien rīkotajā preses konferencē, LFF pārstāvji prezentēja jauno „LMT Virslīgas” sezonu. Visu klubu pārstāvji iezīmēja komandu gatavību turnīram un uzsvēra, ka jau otro gadu pēc kārtas „LMT Virslīgas” ģenerālsponsors būs LMT (Latvijas Mobilais Telefons).
Klāt “LMT Virslīgas” jaunā sezona

Galerijas:

Kā atzīmēja Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis: „LMT Virslīga” šogad būs otrais čempionāts, kura ģenerālsponsors būs LMT (Latvijas Mobilais Telefons). „LMT Virslīgas” čempionāts sāksies jau sestdien 7. aprīlī ar četrām spēlēm, kur savā starpā tiksies FK „Rīga” - FK „Ventspils” (Rīga, LU stadions), FC „Jūrmala” - FC „Dinaburg” (Jūrmala, Slokas stadions), FHK „Liepājas Metalurgs” - FC „Daugava” (Liepāja, "Daugavas" stadions) un FC „Skonto” - JFK „Olimps” (Rīga, "Skonto" stadions).

Pagājušo sezon LTV7 kanālā tika atspoguļotas 28 spēles un vidēji katru spēli pie TV ekrāniem noskatījās ap 20 000 skatītāju. Pašlaik ar LTV ir saskaņots rādīt 21 spēli, bet šis skaitlis noteikti būs lielāks. Pērn lielākais apmeklētāju skaits klātienē bija FHK „Liepājas Metalurgs” komandai, kuras spēles vidēji noraudzījās 1275 līdzjutēji.

Tāpat, kā pērn arī šosezon visas komandas izspēlēs 4 riņķus un aizvadīs 28 spēles.

„LMT” prezidents Juris Binde izteicās: „Latvijas nacionālajai izlasei ir nepieciešami jauni spēki un tāpēc ir nepieciešams kvalitatīvs pašmāju čempionāts (LMT Virslīga), kā tas ir visās pasaules futbola lielvalstīs”.

„Nordea” bankas prezidents Valdis Siksnis atzīmēja faktu: „Ir uzsākta sadarbība ar LFF par skatītāju piesaistīšanu futbola spēļu apmeklēšanai. Nordea banka ir laidusi klajā „Futbola karti”, kuras īpašnieki par velti varēs apmeklēt jebkuru „LMT Virslīgas” spēli par brīvu. Šīs kartes gada maksa ir tikai 7 LVL.

Tāpat visi klubu pārstāvji parakstīja ētikas kodeksu par godīgu spēli „Fair Play” jaunajā sezonā.

Visu „LMT Virslīgas” klubu pārstāvji iepazīstināja klātesošos par komandu gatavību jaunajai sezonai. Līgas jaunpienācēja JFK „Olimps” uzsvaru liks uz pašmāju jaunajiem spēlētājiem. Šī komanda savas mājas spēles aizvadīs Daugavas stadionā.

„Daugava” FC prezidents norādīja, ka komandu ir skārušas lielas izmaiņas gan spēlētāju ziņā, gan izmaiņas treneru korpusā. Komandā kopumā spēlēs 9 leģionāri, trīs spēlētāji būs no Brazīlijas. Vēl kluba prezidents norādīja, ka nākotnē ir doma būvēt stadionu uz 7000 – 8000 skatītāju vietām, taču pagaidām komanda savas mājas spēles aizvadīs Daugavpils „Celtnieka” stadionā.

Pamatā liela daļa no komandām gatavošanos jaunajai sezonai ir uzsākusi jau janvārī ar treniņnometnēm ārvalstīs un pašmājās. Visas komandas ir aizvadījušas pirms sezonas pārbaudes spēles un, kā jau zināms, „Skonto” FC, FHK „Liepājas Metalurgs” un FK „Ventspils” jau piedalās Baltijas futbola līgā.

Daugavpils „Dinaburg” komanda paspēja aizvadīt vien tikai vienu spēli šajā līgā, un kā zināms, šī komanda no turpmākās dalības turnīrā (bēdīgi slavenā) skandāla dēļ tika izslēgta. Tāpat augstākus mērķus, kā pērn ir nospraudušas FC „Jūrmala” un FK „Rīga” komandas. Jūrmalnieku mērķis šajā sezonā būs ielauzties labāko trijniekā. Komandas sastāvs ir mainījies apmēram par 60 %.

Atgādinām, ka jaunā „LMT Virslīgas” sezona sākās jau šo sestdien 7. aprīlī ar četrām spēlēm. Pirmā spēlē 14:00 FK „Rīga” uzņems pašreizējos Latvijas čempionus FK „Ventspils” komandu.

P.S. Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde šodien, 5.aprīlī pieņēma LFF Treneru padomes rekomendāciju un par Latvijas nacionālās futbola izlases galveno treneri iecēla Aleksandru Starkovu.



 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV