Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Atklātas astotās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts

Easyget.lv, 12.03.2014. 13:01 | komentāri (1)

Šodien, 12. martā, klātesot ministru prezidentei Laimdotai Straujumai, “Zelta Zivtiņas” jauniešiem, “VEF Rīga” basketbolistiem un Rīgas 6.vidusskolas skolēniem, tika atklātas Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles “ZZ Čempionāts”.
Atklātas astotās skolēnu sporta un prāta spēles ZZ Čempionāts

Šogad “ZZ Čempionāts” cer pulcēt jau 90% no visiem Latvijas skolēniem, un pirmo reizi sacensību vēsturē tajās varēs piedalīties arī 9. un 12.klašu skolēni. Turpinot tradīciju, “ZZ Čempionāts” tiks veltīts Spēkam un Prātam – diviem elementiem, kuru mijiedarbība ir svarīga skolēnu vispusīgai attīstībai.

“Latvijas lielākā bagātība ir izglītoti, erudīti un uz sadarbību vērsti jaunieši. Esam gandarīti, ka “ZZ Čempionāts” ir būtisks ieguldījums Latvijas nākotnē – jau astoto gadu rīkojam sacensības ar mērķi popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī mudināt skolēnus uz savstarpējo sadarbību, cieņu un saliedētību. Lai šogad “ZZ Čempionāts” veiksmīgi noritētu un pulcētu vēl lielāku dalībnieku skaitu, esam investējuši vairāk nekā 200 000 eiro,” uzsver “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Desmitiem tūkstošu skolēnu entuziasms, vienotība un sportiskais gars, piedaloties “ZZ Čempionātā”, apliecina, ka “ZZ Čempionāts” ir ne tikai gaidīta ikgadēja tradīcija, bet arī iespēja skolēniem radoši izpausties gan individuāli, gan komandā.”

Ministru prezidente Laimdota Straujuma: “Man ir prieks, ka tiek rīkotas šādas sacensības, kas apvieno tik daudz skolēnu no visas Latvijas un atraktīvā veidā māca tādas būtiskas vērtības kā saliedētību un draudzību, kā arī mudina bērnus un jauniešus pievērsties aktīvam dzīvesveidam, būt drosmīgiem, radošiem un darboties komandā. Vēlos teikt paldies pasākuma organizatoriem un visiem atbalstītājiem.”

Latvijas skolu 4.-12. klašu skolēni ir aicināti pieteikt savas klases dalību “ZZ Čempionātā” līdz 8. aprīlim, reģistrējoties mājaslapā www.zzcempionats.lv. Pēc pieteikšanās klasēm kopīgiem spēkiem jāizpilda radošais mājasdarbs – “Slepenā misija: Labais darbs”, kurā klases ir aicinātas paveikt labu darbu savai skolai, pilsētai vai ciematam. Labākie mājasdarbu veicēji no katra reģiona sacentīsies pusfinālos – 30. aprīlī Madonā, 2. maijā Jelgavā, 8. maijā Daugavpilī, 12. maijā Rīgā un 14. maijā Kuldīgā. Pusfinālos uzvarējušās klases tālāk sacentīsies “ZZ Čempionāta” Lielajā finālā 31. maijā Rīgā.

Kā ierasts “ZZ Čempionāts 2014” norisināsies trīs posmos – mājasdarba izpilde, pusfināli un fināls – un sacensības par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām noritēs trīs klašu grupās: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases.

“ZZ Čempionātu” astoto gadu rīko “Tele2” sarunu karte “Zelta Zivtiņa” sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis”.

Foto: ZZ Čempionāta atklāšana. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV