Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rally Talsi startēs pēc diviem mēnešiem

Easyget.lv, 19.03.2014. 10:16

Rally Talsi ceremoniālais starts notiks 17. maijā. Ju šobrīd publicēts Rally Talsi pirmais oficiālais dokuments Rallija Gids 1, kurā apkopoti sacensību galvenie fakti, lai sportisti varētu veikt pilnvērtīgu sagatavošanos rallijam.
Rally Talsi startēs pēc diviem mēnešiem

Vienlaicīgi ar Rallija Gida 1 publicēšanu spēkā stājušies arī īpašie noteikumi par Aizliegtajām teritorijām. Tās ir teritorijas Talsu apkārtnē, kurās sacensību dalībnieku uzturēšanās līdz pat rallija norises laikam iespējama tikai ar rallija rīkotāja RA EVENTS atļauju. Šī ir ierasta prakse rallija rīkošanā, kas nodrošina pēc iespējas līdzvērtīgākus sportiskos apstākļus kā vietējiem, tā ārvalstu sportistiem.

„Laika apstākļi šogad ir visnotaļ mainīgi un neprognozējami. Arī šobrīd uzsnigušais sniegs rada iespaidu, ka Rally Talsi vēl ir tālu aiz pakalniem, tomēr kalendārs vēsta par pretējo un līdz Latvijas rallija čempionāta vasaras sezonas startam atlikuši jau mazāk par diviem mēnešiem,” iesāk Rally Talsi direktors Raimonds Strokšs. „Šobrīd rallija plānošanas posmu ir nomainījušas praktiskas organizatoriskas darbības, kas sākas ar 11 ātrumposmu sagatavošanu, kuros iekļausim gan skatītāju un sportistu vēl nesen iepazītus ceļu posmus, gan sekcijas, kas pēdējos gadus Rally Talsi nav izmantotas. Rallija programmā būs arī talsinieku iecienītais pilsētas ātrumposms, kurā šogad esam paredzējuši izvietot tramplīnu,” tā Raimonds Strokšs.

„Ar prieku un lepnumu varu apliecināt, ka Rally Talsi būs! Tas ir pavasara sākums, motorsvētki, starptautiskas sacensības, tikšanās prieks, „ballīte”, tradīcija un jaunums vienlaikus, mūsu vērtību apliecinājums un fantastisks notikums. Organizatoru, cilvēku paaudzes mainās, bet Talsu rallijs paliek un attīstās kā stabila vērtība. Katru gadu jauni pārdzīvojumi, jauni līderi, pat pārsteigumi. Divas intensīvas rallija dienas, tad gads gan atmiņām, gan jaunu sacensību rīkošanai,” par rallija nozīmi saka Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus.

Rally Talsi rīkotājs RA EVENTS uz sacensībām Talsos arī šogad aicinājis vairākus tuvāku un tālāku valstu rallija čempionus. „Čempionu Rallijs jau kļuvis par neiztrūkstošu sacensību sastāvdaļu, un arī šogad jau esmu runājis ar vairākiem čempioniem par viņu dalību Rally Talsi. Dalībnieki šobrīd vēl aktīvi plāno savus vasaras plānus, tāpēc pieliksim visas pūles, lai Čempionu Rallija tradīcija turpinātos arī 2014. gadā,” atklāj Raimonds Strokšs.

Rally Talsi jeb Čempionu Rallijs šogad būs ceturtais Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms un norisināsies ierastajā „sestdiena-svētdiena” formātā 17. un 18. maijā. Kā ziņots iepriekš, Rally Talsi šogad būs ar starptautisku nozīmi, jo bez LRČ posma, Talsos norisināsies arī Lietuvas autorallija čempionāta (LARČ), Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posmi.

Foto: Rally Talsi. Foto (c) Aigars Tīdmanis, www.go4speed.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV