Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sestdien startē trīspadsmitais „Lāses Kauss”

Easyget.lv, 28.03.2014. 16:26

29. martā Olimpiskajā Skonto hallē notiks lielākā jauniešu volejbola pasākuma – „Lāses Kauss 2014” finālsacensības. Sacensību atklāšana plkst.10.45, un tajā piedalīsies arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.
Sestdien startē trīspadsmitais „Lāses Kauss”

Sacensību atklāšanā piedalīsies arī Ziemas Olimpisko spēļu medaļu ieguvēji – bobslejists Oskars Melbārdis, kura vadītā ekipāža Sočos izcīnīja sudraba godalgas un kamaniņu braucējs Andris Šics, kurš ekipāžā ar brāli Juri Šicu Olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas. Sacensību dalībniekiem būs iespēja saņemt sportistu autogrāfus un nofotogrāfēties.

Latvijas Volejbola federācijas prezidents un „Lāses Kausa” iedibinātājs Atis Sausnītis ir gandarīts par šī pasākuma izaugsmi un cer, ka jaunieši aizvien vairāk pievērsīsies volejbola spēlei, veselīgam dzīves veidam un sportiskām aktivitātēm. „2001.gadā, kad pirmo reizi tika organizēts „Lāses Kauss”, cerējām, bet nedomājām, ka šīs sacensības iegūs tik ļoti lielu interesi no jauniešiem, skolām un pašvaldībām. Šo trīspadsmit gadu laikā esam virzījušies tikai uz augšu. Katru gadu „Lāses Kauss” pulcē aizvien vairāk dalībniekus, skolas un novadus. Šogad esam paplašinājuši atlases posma ģeogrāfiju, par ko ir liels prieks un gandarījums. Ceru, ka arī turpmāk spēsim šo projektu saglabāt un noturēt tā pozitīvo tendenci,” teic Sausnītis.

Sacensībām ir divi posmi – atlases kārta un finālsacensības. Pirmajā posmā jeb atlases kārtā šogad piedalījās 76 pilsētas un novadi, no kuriem tika pārstāvētas 264 skolas – 714 komandas, kopskaitā 5984 dalībnieki. Finālsacensībās piedalīsies 118 komandas, kas kopskaitā ir vairāk kā 1200 dalībnieki no visas Latvijas. Arī šogad sacensībās piedalīsies divas uzaicinātās komandas no Igaunijas.

Visas dienas garumā, paralēli volejbola sacensībām, notiks dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas, kur jaunieši varēs pierādīt, cik viņi ir izveicīgi, precīzi un radoši. Ņemot vērā to, ka šis ir trīspadsmitais „Lāses Kauss”, iespējami dažādi negaidīti pārsteigumi, pat Ziemassvētku vecīša dalība pasākumā.

Finālsacensību laikā ikviens „Lāses Kausa” dalībnieks varēs iesaistīties pasākuma lieldrauga VAS „Latvijas dzelzceļš” organizētajās aktivitātēs, tostarp izmēģināt savus spēkus minigolfā un laimēt dažādas balvas.

Vairāk informācijas par „Lāses Kausu” www.jaunatnesvolejbols.lv vai sociālo tīklu lapās:
http://www.draugiem.lv/laseskauss/
https://www.facebook.com/LasesKauss
https://twitter.com/volejbolslv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV