Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dalībai “ZZ Čempionātā” saņemts rekordliels pieteikumu skaits

Easyget.lv, 10.04.2014. 10:12

Vērienīgākajām Latvijas skolēnu spēka un prāta spēlēm “ZZ Čempionāts 2014” pieteikušās vairāk nekā 2000 klases, kas kopumā ir gandrīz 70 000 skolēnu no visas Latvijas.
Dalībai “ZZ Čempionātā” saņemts rekordliels pieteikumu skaits

Šobrīd notiek darbs pie sacensību pirmā posma – saņemto skolēnu mājasdarbu “Slepenā misija: Labais darbs” izvērtēšanas. Lai varētu kvalificēties sacensību pusfināliem, skolēniem kopīgiem spēkiem bija jāizpilda radošais mājasdarbs, paveicot labu darbu savai skolai, pilsētai vai ciematam, un tas jāparāda atraktīvā video.

Skolēniem īpaši saistoša bijusi ideja vienoties laba darba veikšanā – to pierāda tas, ka iesniegto mājasdarbu skaits šogad ir augstākais sacensību vēsturē. Mājasdarba ietvaros skolēni ir apmeklējuši dzīvnieku patversmes, sakopuši parkus un bērnu laukumus, stādījuši kokus, iepriecinājuši ar pašceptiem gardumiem un citiem pārsteigumiem cilvēkus veselības aprūpes centros, pansionātos, savās klasēs, skolās un pilsētās.

Visvairāk pieteikumu dalībai “ZZ Čempionātā” saņemts no Vidzemes un Kurzemes reģionu skolēniem, kam seko Rīgas reģions ar 314 pieteikumiem. Īpaši lielu interesi izrādījuši Rīgas un Liepājas skolēni, no kuriem saņemti 392 klašu pieteikumi. Trešā aktīvākā pilsēta ir Jelgava, kurai seko Valmiera, Daugavpils un Ogre.

Savukārt no klašu grupām aktīvākie ir 6.-8. klašu skolēni, kuri veido teju pusi no visiem pieteikumiem. Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē piedalīties aicināti arī 9. un 12. klašu skolēni, un zīmīgi, ka tieši šīs klašu grupas skolēni ir otri aktīvākie pieteikumu iesniedzēji, no kuriem saņemti 593 pieteikumi.

Skolēni “ZZ Čempionātā” cīnīsies ne tikai par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu, bet arī par vērtīgām balvām. Šogad pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems īpaši grandiozu balvu – aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējums “Premia”. Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos Huawei viedtelefonus Ascend G6 LTE visai klasei, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies eksursijā uz zinātnisko centru AHHAA Igaunijā.

“ZZ Čempionātā” klases no visas Latvijas sacenšas, demonstrējot spēju sadarboties komandā un pielietot katra talantus un erudīciju. Kā ierasts, sacensības norisināsies trīs posmos – mājasdarba izpilde, pusfināli un fināls –, un sacensības noritēs trīs klašu grupās: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases.

“ZZ Čempionātu” jau astoto gadu rīko sarunu karte “Zelta Zivitņa” sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Avantis”.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV