Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ar ZZK un Igaunijas čempiones uzvarām sākusies Vivus.lv MTB Maratons 2014. gada sezona

Easyget.lv, 22.04.2014. 10:01

Svētdien, 20. aprīlī, sporta un atpūtas kompleksā Milzkalns pie Tukuma notika “Vivus.lv” MTB Maratons 1. posms. 50 kilometru garajā trasē dubultuzvaru izcīnīja ZZK komandas dalībnieki, cēsinieki Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, informē Jānis Baltaisbrencis.
Ar ZZK un Igaunijas čempiones uzvarām sākusies Vivus.lv MTB Maratons 2014. gada sezona

Lieldienas liela daļa Baltijas kalnu riteņbraukšanas cienītāju sagaidīja un pavadīja Tukuma apkaimē, kur sporta un atpūtas kompleksā Milzkalns norisinājās 2014. gada sezonas Vivus.lv MTB Maratona pirmais posms.

Ar ļoti lielu interesi tika gaidīts Veloprofs Maratona distances starts, jo Tukuma trase ir lielska vieta, kur sezonas sākumā pārbaudīt ziemas treniņu rezultātus. Jau no brauciena pirmajiem kilometriem vadībā izvirzījās ZZK komandas braucēji Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, kuri pēc 2 stundām un 6 minūtēm kopā arī finišēja, trešās vietā esošo Raivi Zīmeli (MySpot-Stevens) atsteidzot par vairāk kā 2 minūtēm.

LMT Līdera krekls un Shimano U-23 Līdera krekls pēc pirmā posma ir Mārtiņa Blūma īpašumā, bet Arnis Pētersons ieguva Yuasa kalnu karaļa titulu.

Sievietēm Vivus.lv MTB Maratona pirmajā posmā pārliecinošu uzvaru izcīnīja šābrīža Igaunijas čempione MTB Maratonā – Grēte Steinburga (Greete Steinburg), kura ieguva Zaļā Josta Līderes kreklu, otrajā vietā Katrīna Jaunslaviete (eBike Machine) un trešā Ieva Strēle (Hawaii Express Scott).

Šogad ļoti spraiga cīņa notiek tradicionāli populārajā Latvijas Valsts Mežu Pusmaratonā, kur 25km distancē uzvarētāja laurus plūca Herbets Pudāns no komandas Fans A- Print (1:05:20), otrais bija 2013. gada uzvarētājs Zigmārs Zučiks (Trek Team), bet trešais Edmonds Labanovskis (Volvo MTB Team).

Ātrākā no dāmām pusmaratona distance Rūta Brakovska (Vudlande-Smiltene), otrā Dace Čerņavska, bet trešā Līga Actiņa (Policistu Velobiedrība).

Tikai par 4 punktiem apsteidzot Avis-Thule-Veloprofs, komandu ieskaitē uzvara Tukumā Trek Team, bet trešie NN Sporta klubs. Arī pusmaratona komandām gaidāma spariga sezona, jo pēc pirmā posm Fans AP-Print par 4 punktiem apsteidz Trek Team. Kā trešie pirmajā posmā – Radisson Blu Cycling team.

Pēc sacensībām ikviens dalībnieks saņēma garšīgas pusdienas no pašmāju pārtikas ražotājiem Nākotne, Latvijas Maiznieks, Garīši un Balticovo.

Vivus.lv MTB Maratons otrais posms jau 25. Maijā Apē, kas ir šī seriāla dzimtene.

Vairāk par Vivus.lv MTB Maratonu, rezultāti, foto un videogalerijas – www.mtb-maratons.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV