Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sarkandaugavā atklās publiski pieejamu Vingrotavu

Easyget.lv, 23.04.2014. 15:59 | komentāri (1)

1. maijā Sarkandaugavā Alekša skvērā un Tilta ielu krustojumā tiks atklāts dizaina projekts Vingrotava.
Sarkandaugavā atklās publiski pieejamu Vingrotavu

Vingrotava ir dizaina projekts, kura laikā šogad Rīgā tiks iekārtotas piecas publiski pieejamas vertikālas vingrotavas, unikāla vingrošanas rīku kolekcija un pareizas lietošanas apraksti pilsētas publiskajā telpā, informē projekta pārstāve Madara Daudze.

Pirmā vertikālā Vingrotava tiks atklāta ceturtdien, 1. maijā, plkst. 15.00 ar horeogrāfa Dmitrija Gaitjukeviča un vingrotāju apvienības Limitless Workout unikālu priekšnesumu, kas atklās cilvēka fiziskā spēka robežas un popularizēs veselīgu dzīvesveidu. Plkst. 17.30 pasākuma apmeklētājiem būs iespēja konsultēties ar profesionāliem vingrotājiem, pārbaudīt sava spēka robežu un stiprākajam dalībniekam tikt pie Vingrotavas stieņa. Visas dienas garumā notiks zibens konkursi un speak pārbaudījumi ar balvām. Pasākums notiks kopā ar Alekša skvēra labiekārtošanas projekta atklāšanu, kuras programmā būs cirka mākslinieku priekšnesumi, DJ, kustību performances un pikniks.

Vingrotava ir pilsētas labiekārtošanas projekts, kas paredz uzstādīt jaunas īpaša dizaina vertikālās vingrotavas piecās Rīgas apkaimēs. Ideja par jauna vingrošanas inventāra radīšanu pilsētvidei radās vērojot mūsdienu cilvēku mazkustīgo dzīvesveidu, kas paredz ierobežotu kustību un monotonu darbību kopumu ikdienā gan darba specifikas, gan pilsētvides labiekārtojuma dēļ. Šādā situācijā būtisks ir laiks, kuru pilsētnieks pavada pilsētas publiskajā telpā un tas, ko pilsēta spēj piedāvāt pilsētniekam. Vingrotava ir labs piemērs kā dizains var ietekmēt sociālos procesus pilsētā.

Vingrotava ir viens no Rīga 2014 projekta „Garā pastaiga” notikumiem, kas aicina pievērst uzmanību dizaina lomai dzīves kvalitātes uzlabošanā. Projekta autori – dizaina studija RIJADA un dizainers Kristaps Grundšteins tic, ka publiskā telpa ietekmē pilsētnieku dzīvesveidu un ka dizains var labvēlīgi ietekmēt sociālu procesu gaitu. «Garā pastaiga» vedina ikvienu domāt par apkārtējās vides labiekārtošanu un lietošanu.

Projekts notiek Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros ar mērķi labiekārtot pilsētvidi un uzlabot iedzīvotāju veselību un labsajūtu. Projektu īsteno dizaina studija “Rijada” sadarbībā ar SIA ”Design Catering”

Vairāk informāciju par projektu var uzzināt www.garapastaiga.lv.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV