Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Šonedēļ nots starptautiskais hokeja turnīrs Dzintara kauss 2014

Easyget.lv, 28.04.2014. 16:49

No 29. aprīļa līdz 4. maijam septiņās ledus arēnās Rīgā un tās apkaimē norisināsies Pasaules kausa izcīņa hokejā amatieriem un veterāniem "Dzintara kauss/ Amber Cup Riga".

Turnīrs vienkopus pulcēs 56 hokeja komandas no 10 valstīm, un turnīra laikā notiks arī Eiropas Amatieru un vecmeistaru hokeja asociācijas EUROHA dibināšanas kongress, informē turnīra organizators Normunds Kupcis.

Latvijas Sporta veterānu - senioru savienības prezidents Daumants Znatnajs šodien turīnam veltītajā preses konferencē atzina, ka gaidāmais turnīrs Rīgā ir vēsturisks, jo pateicoties tam tieši Rīgā plānota Eiropas Amatieru un vecmeistaru hokeja asociācijas dibināšana, kas veicinās veterānu hokeja sakārtošanu un attīstību visā Eiropā. Latvijā ir daudz aktīvu amatieru un veterānu hokeja komandu, un plašākas iespējas piedalīties Eiropas un pasaules mēroga turnīros tām dos jaunu stimulu un motivāciju.

Turnīra dalībnieku vidū ir komandas no ASV, Čehijas, Kanādas, Krievijas, Norvēģijas, Slovēnijas, Somijas un Zviedrijas, kā arī Igaunijas un Latvijas. Visplašāk pārstāvētās valstis turnīrā papildus Latvijai ir Krievija (18 komandas), Zviedrija (10 komandas) un Somija (6 komandas).

Sacensības notiks 8 vecuma grupās no 19-35 līdz 65+, un 2 meistarības klasēs - amatieru un meistaru. Turnīra spēles norisināsies no 30. aprīļa līdz 4. maijam 7 ledus hallēs: Volvo Sporta centrā un PSL ledus hallē Rīgā, Inbox ledus hallē Piņķos, Ozo ledus hallē Ozolniekos, kā arī Jelgavas ledus hallē un Vidzemes ledus hallē Ogrē (Ikšķiles teritorijā).

Turnīra direktors Normunds Kupcis preses konferencē atzina, ka komandu sadalījums vecuma grupās ļauj hokeju uztvert kā tautas sportu, kurā var piedalīties ikviena vecuma hokeja entuziasti. Arī dalībai turnīrā "Dzintara kauss" daudzas vietējie Latvijas klubi apvienojuši spēkus, lai izveidotu noteiktajām vecuma grupām atbilstošus komandu sastāvus un mērotos meistarībā ar hokeja veterāniem no daudzām citām pasaules valstīm. "Plānojam, ka EUROHA dibināšanas rezultātā varēsim šādus turnīrus Eiropā organizēt ik pa 4 gadiem - līdzīgi, kā to dara Kanādas veterānu hokeja asociācija CARHA, paverot plašākas iespējas vietējām komandām iesaistīties starptautiskos turnīros".

Turnīra "Dzintara kauss" organizatori aicina skatītājus izmantot iespēju un vērot turnīra spēles klātienē - visas turnīra spēles ir bez maksas. Spēļu grafiki pieejami turnīra mājaslapā, www.ambercupriga.com. 30. aprīlī pēc pirmās spēles katrā arēnā notiks turnīra atklāšanas pasākumi. Starptautiskā hokeja turnīra "Dzintara kauss" norises laikā paredzētais Eiropas Amatieru un vecmeistaru hokeja asociācijas EUROHA dibināšanas kongress notiks 30. aprīlī pl. 10.00 viesnīcas Maritim Park Hotel Riga konferenču zālē.

2014. gada Pasaules kausa izcīņas sacensības hokejā “Dzintara kauss” organizē Latvijas Sporta Veterānu – senioru savienība sadarbībā ar SIA „Smartrix”. Vairāk informācijas par turnīru, komandām, spēļu norisi un rezultātiem: www.ambercupriga.com un http://www.euroha.eu/.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV