Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Foto: Noskaidroti “ZZ Čempionāta 2014” pirmie finālisti

Easyget.lv, 01.05.2014. 15:13

Trešdien, 30.aprīlī, Madonas pilsētas sporta centrā aizraujošā gaisotnē noslēdzies pirmais “ZZ Čempionāta” pusfināls, kurā tika noskaidrotas pirmās 33 komandas, kas piedalīsies “ZZ Čempionāta 2014” fināla sacensībās.
Foto: Noskaidroti “ZZ Čempionāta 2014” pirmie finālisti

Galerijas:

Lielajā finālā 31.maijā no Valmieras startēs septiņas komandas, no Madonas – piecas komandas, pa divām komandām no Balviem, Siguldas, Alūksnes un Jaunpiebalgas. Vietu finālā izcīnījušas arī pa klasei no Salacgrīvas, Vidrižiem, Cēsīm, Strautiņiem, Smiltenes, Apes, Viļķenes, Limbažiem, Priekuļiem, Lielvārdes, Ropažiem, Gaujienas un Pļaviņām.

Pusfinālā skolēni atraktīvās un sportiskās spēlēs sacentās trīs etapos, demonstrējot savu spēju sadarboties komandā un pielietot katra talantus un erudīciju. Sacensību pirmajā etapā skolēniem tika dots erudīcijas uzdevums. Pēc tā sekoja galvenā aktivitāšu daļa, kurā bija gan stafetes, gan acumēra un foto uzdevumi. Sacensības noslēdzās ar “Kurš Kuru” zibensturnīru, kurš skolēniem sniedza īpaši pozitīvas emocijas. Sižetus no pusfināla varēs vērot tvplay.lv sadaļā “ZZ Čempionāts”.

Labākos rezultātus Vidzemes pusfinālā 4.-5.klašu grupā uzrādīja Salacgrīvas vidusskolas 5.b klase (1.vieta), Vidrižu pamatskolas 5.klase (2.vieta) un Cēsu pilsētas pamatskolas 5.a klase (3.vieta).

Pirmie trīs labākie 6.-8.klašu grupā Vidzemes pusfinālā: 1. Madonas Valsts ģimnāzijas 8.b klase, 2. Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 8.c klase un 3. Balvu Valsts ģimnāzijas 8.1 klase.

Pirmo vietu 9.-12.klašu grupā ieguva Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 12.a klase, otro vietu izcīnīja Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 10.c klase un trešo – Valmieras Valsts ģimnāzijas 12.c/d klase.

Kopumā par iespēju iekļūt lielajā finālā Madonā sacentās 96 komandas no visas Vidzemes.

“ZZ Čempionāts 2014” ir pašas vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles tā astoņus gadus ilgajā vēsturē – šogad pieteikušās vairāk nekā 2000 klases, un arī iesniegto mājasdarbu skaits ir pārspējis visus iepriekšējo gadu rekordus. Lai kvalificētos sacensībām, skolēniem kopīgiem spēkiem bija jāizpilda radošais mājasdarbs “Labā misija”, paveicot ko labu savai skolai, pilsētai vai ciematam. Mēneša laikā vairāki desmiti tūkstoši skolēnu visā Latvijā paveikuši 1200 labus darbus pirmā posma ietvaros. Skolēni uzlabojuši savas skolas un pilsētas vidi, apmeklējuši patversmes un sociālās aprūpes namus, kā arī sagādājuši patīkamus pārsteigumus apkārtējiem.

“ZZ Čempionāta” ietvaros maijā paredzēti vēl četri pusfināli – Zemgales reģiona skolēni sacentīsies 2.maijā Jelgavā, Latgales reģiona skolēni tiksies 8.maijā Daugavpilī, Rīgas reģiona skolēni – 12.maijā Rīgā, savukārt Kurzemes skolēni par vietām finālā cīnīsies 14.maijā Kuldīgā.

Foto: “ZZ Čempionāta” pusfināls Madonā. Publicitāte foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV