Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Nedēļas nogalē sākas Latvijas un Lietuvas rallijsprinta vasaras sezona

Easyget.lv, 06.05.2014. 15:25

10. maijā ar sacensībām “Kalnamuiža 2014″ tiks atklāta Latvijas rallijsprinta vasaras sezona.
Nedēļas nogalē sākas Latvijas un Lietuvas rallijsprinta vasaras sezona

„Kalnamuiža” saskaņā ar šīs sezonas kalendāru tika paredzēts kā Latvijas rallijsprinta čempionāta 3.posms. Plānotais otrais posms „Sarma” februārī tika atcelts nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ un „Kalnamuiža” būs nākamās čempionāta sacensības pēc vienīgā šīs ziemas rallijsprinta „Alūksne 2014”, skaidro Dace Janova, LAF SAK preses sekretāre.

Šosezon jaunums ir ne tikai tas, ka „Kalnamuiža” būs gan Latvijas, gan Lietuvas rallijsprinta čempionāta 1. posms (mūsu rallijsprinta braucēji atbildes vizītē uz Lietuvā notiekošo rallijsprintu „Viekšniai” dosies septembrī).

10.maijā startē arī jaunā Klasikas kausa izcīņa, kas norisināsies piecu čempionāta vasaras posmu ietvaros – „Kalnamuiža”, „Viduslatvija”, „Gulbis”, „Kurzeme” un „Viekšniai”. Šajā ieskaitē par kausa ieguvēja titulu cīnīsies ekipāžas, kas startēs ar aizmugures piedziņas automašīnām. Patlaban Klasikas kausa izcīņai pieteikušās 8 ekipāžas. Tostarp – šajā ieskaitē pirmais starts rallijsprintā Aigaram Tīdmanim, kurš pagājušajā sezonā gan izcīnīja minirallija kausu 1600+ klasē, gan 2.vietu rallija supersprinta kopvērtējumā RWD ieskaitē.

„Kalnamuižas” dalībnieku sastāvs ir gana kupls un sacensībām šobrīd pieteikusies 71 ekipāža. Dalībnieku sarakstā visi patreizējie LR rallijsprinta čempionāta kopvērtējuma līderi – 1600 klasē pirmajā vietā esošie Jānis Cielēns/Salvis Rambols, otrie - Kristaps Lācis/Armands Ziemelis, trešie Lauris Bērziņš/Mārtiņš Indriksons.

4WD klasē pēc pirmā čempionāta posma vadībā ir Rimants Kalniņš/Jānis Siliņš, aiz viņiem Ints Jeršovs/Gints Bērze un Edgars Piļka/Igors Sidorovs.

2WD Open ieskaitē pirmie patlaban Emīls Blūms ar Reini Vilsonu un otrie Ričards Raimonds Vīksna/Jānis Vīksna.
4WD Open klases kopvērtējuma ātrākā ekipāža ir Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, otrie brāļi Edijs un Kārlis Bergmaņi, trešajā vietā klasē Rolands Mēnesis/Jānis Lagzdiņš.

Rallijsprinta dalībnieku vidū arī vairākas Latvijas rallija čempionātā startējošas ekipāžas. „Kalnamuižā” skatītājiem noteikti būs interesanti vērot Jāņa Vorobjova un Anda Neikšāna dueli, jo abas ekipāžas ar BMW automašīnām startēs 2 WD Open klasē.

Tāpat 2 WD Open ieskaitē piedalīsies 13gadīgais Kalle Rovanpera, pazīstamā somu rallija pilota Harija Rovanperas dēls.
Rallijsprintā „Kalnamuiža” pie Mitsubishi EVO X stūres debitēs Mārcis Ķenavs, kuram stenogrammu lasīs pieredzējušais stūrmanis un ralliju organizators Gatis Cimdiņš.

Sacensību starts tiks dots 10. maijā plkst.13:00 “Piena muižā – Berghof” Sieksātes novadā. Ekipāžām būs jāveic astoņi ātrumposmi, kuru kopējais garums sasniegs 48,2 kilometrus.

Visu pieteikušos dalībnieku saraksts atrodams www.autorally.lv.

Foto: Rallijsprints Kalnamuiža. Foto (c) Dace Janova

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV