Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rīgā aizvadīts ikgadējais IFBB Latvijas čempionāts un turnīrs Baltic Match

Easyget.lv, 06.05.2014. 18:57

Svētdien, 4. maijā, Studio 69 koncertzālē notika Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas organizētais IFBB Latvijas čempionāts un Baltic Match turnīrs bodibildingā, fitnesā, bodifitnesā, bikini fitnesā un „mens physique”, pulcējot 180 sportistus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.
Rīgā aizvadīts ikgadējais IFBB Latvijas čempionāts un turnīrs Baltic Match

Ikgadējās sacensības šogad bija sevišķi interesantas, jo viena čempionāta ietvaros varēja redzēt ne tikai bērnu, jauniešu, junioru un pieaugušo kategorijas fitnesa un bodibildinga sporta veidos, bet arī federācijas organizētā projekta „Miss Bikini Fitness 2014” finālu.

Pasākumu atklāja bērnu un jauniešu fitnesa sacensības. 24 meitenes no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas sacentās piecās vecuma kategorijās. Sarežģīti fitnesa, lokanības un spēka elementi, krāšņi tērpi un mūzika – tas viss veido sportistes 90 sekunžu garo izvēles programmu, kurai meitenes cītīgi gatavojās. Otrajā ķermeņa proporciju raundā sportistes sacentās grupās.

Uzvarētājas vecuma kategorijās: kategorijā fitness 7 gadi: Beata Blagonadezdina (Latvija); kategorijā fitness 8-9 gadi: Arina Pivnenko (Krievija); kategorijā fitness 10-11 gadi: Veronika Harčenko (Latvija); kategorijā fitness 12-13 gadi: Marika Sirotkina (Latvija); kategorijā fitness 14-15 gadi: Vanesa Nikola Belova (Latvija).

Pasākums turpinājās ar sieviešu junioru fitnesa kategoriju, kurā uzvarēja Arina Folkmane un Kristīne Haritonova.

Bodifitnesa disciplīnā sportistes sacentās par labākās titulu divos ķermeņa salīdzināšanas raundos. Šajā kategorijā zelta godalga lietuvietei Sonata Ilijonskiene.

Bikini fitness junioriem zelta godalogtā vieta – lietuvietei Anetei Možeiko.

Junioru bodibildinga disciplīnā dominēja sportists no Krievijas - Antons Golovachs.

Bodibildingā pirmo vietu izcīnīja sportists no Latvijas – Aivars Visockis aiz sevis atstājot tādus sportistus kā Eduards Ševčenko ( Latvija) un Tomas Zube ( Lietuva)

Visbeidzot galvenā čempionāta intriga. Pasākuma ietvaros notika IFBB Latvija “Miss Bikini Fitness 2014” Projekta fināls, kurš iesākās 23.februārī, kad 21 meitene izaicināja sevi un pievienojās desmit nedēļu ilgai treniņu, diētas un bikini sacensību sagatavošanas programmai Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas sporta speciālistu vadībā, lai 4. maijā izietu uz skatuves nominācijā „Miss Bikini Fitness 2014” divās kategorijās, līdz 30 gadu vecumam un kategorijā bikini fitness + 30 gadi . Sacensības izvērtās par lielisku sportisko šovu kā skatītājiem, tā arī pašām dalībniecēm. Meitenes bija ļoti atraisītas, plastiskas, ar labu fizisko sagatavotību, skaistām ķermeņa proporcijām un apburošiem smaidiem. Godalgotais trijnieks: Olga Borisova, Lita Blūma, Viāna Kušķe (kategorijā līdz 30). Kategorijā +30 goda pjedestāls tika sadalīts sekojoši: Marina Zvančuka, Margarita Veverica, Natalia Rochel.

Ar lielām ovācijām un interesi tika sagaidīti jaunās IFBB sporta disciplīnas „Mens Physique” sportisti, kuru skaits divās kategorijās – 178 cm un +178 cm. Uzvarētāju trijnieks kateogrijā līdz 178 cm puiši no Latvijas: Jānis Pavkštello, Ilja Iļjins, Edžus Priedītis. Otrajā kategorijā + 178 cm, kur sacentās 14 sportisti, pirmajā vietā Mārtiņš Zeltiņš, otrajā – Jānis Feldmanis, trešajā - Elvis Rudbahs.

Pasākuma pērle kā ierasts bija bikini fitnesa kategorija, kur 12 sportistes cīnījās par augstākā kaluma medaļām. Turnīru vērtēja IFBB Starptautiskās kategorijas tiesneši no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Krievijas un abās auguma kategorijās tiesnešiem bija jāpieņem grūts lēmums par Latvijas čempiones titula nominēšanu. Kategorijas līdz 166 cm uzvarētājas: Ina Gžibovska (Latvija), Renata Kovtun (Lietuva), Tatjana Kreit (Igaunija). Godalgas kategorijā + 166 cm: Veronika Seržante (Latvija), Kristina Nuut ( Igaunija) un Inese Liepiņa (Latvija).

Pasākuma galvenais notikums Starptautiskais turnīrs „Baltic Match” , kurā piedalījās labākie sportisti no trīs Baltijas valstīm. Kategorijā fintes pirmās trīs vietas ieguva – Endla Vaher ( Igaunija) , Vanesa – Nikola Belova ( Latvija), Johanna Lond ( Igaunija). Bodibildingā junioriem – pirmais trīnieks – Marius Megelaitis (Lietuva), Rainer Palm ( Igaunija), Sim Kelner ( Igaunija). Kategorijā bodifitnes tripumfēja lietuviete Vilma Šalamanovičiute aiz sevis atstājot igaunieti Darola Kruusik un lietuviete Viktorija Petraityte. Bodibildinā Baltijas Mača ietvaros pirmās trīs vietas ieguva: Otto Kiivikas ( Igaunija), Evaldas Gudeikis (Lietuva), Linas Račas ( Lietuva). Mūsu sportists Aivars Visocikis ieņēmo godpilno 4.vietu. Kateogrijā „Mens Physique” pirmais trīnieks: Tomas Uroška ( Lietuva), Mārtiņš Zeltiņš ( Latvija), Regimanatas Sinkevičus ( Lietuva). Bikini fitnesā kategorijā līdz 166 cm pirmais trīnieks: Laura Klimavičiene (Lietuva),
Kristina Aleksejeva ( Igaunija), Ina Gžibovksa ( Latvija). Bikini fitnesā virs 166 cm pirmais trījnieks izcilā sportiste Egle Eller-Nabi ( Igaunija), Veronika Seržante ( Latvija), ReeT Reimets ( Igaunija). Baltijas Maču noslēdza klasiskais bodibildings, kurā pirās trīs vietas ieguva: Tomas Bendoraitis ( Lietuva), Janar Rulkenberg ( Iguanija), Darius Minkevičius ( Lietuva)

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas viceprezidents Vladimirs Belovs ir gandarīts par sacensību augsto sportisko līmeni un atsaucību no interesentu puses. „Vēlamies no sirds pateikties visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem par uzticību un atbalstu. Īpašs paldies visiem sportistiem par pasākuma sportisko gaisotni un īpašām emocijām.

Foto (c) Anrijs Požarskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV