Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rally Talsi startēs 2014. gada Kuveitas rallija čempions

Easyget.lv, 09.05.2014. 09:26

Eksotisks pieteikums un papildinājums cīņā par ceļojošo Čempionu Kausu saņemts no igauņu rallija komandas MM-Motorsport, kas Latvijas un Lietuvas rallija čempionātu posmam Rally Talsi pieteikusi 2014. gada Kuveitas rallija čempionu Salah Bin Eidan. Autosportists sacensībās piedalīsies kopā ar igauņu stūrmani Simo Koskinenu, startējot ar Ford Fiesta R5 automašīnu.
Rally Talsi startēs 2014. gada Kuveitas rallija čempions

2013. / 2014. gada Kuveitas rallija čempionāta kalendārā bija iekļauti pieci posmi, kas norisinājās no 2013. gada novembra līdz šā gada martam. Rally Talsi dalībnieks Salah Bin Eidan čempionātā startēja gan ar Škoda Fabia S2000, gan Ford Fiesta R5 automašīnām un izcīnīja uzvaru četros no pieciem posmiem, kas ļāva savā īpašumā iegūt 2014. gada Kuveitas čempiona kausu.

Kā Rally Talsi rīkotājiem atzina MM-Motorsport komandas koordinators Kristo Krāgs (Kristo Kraag), tad autosportists vēlas veicināt rallija atpazīstamību Kuveitā un Kuveitas atpazīstamību rallija pasaulē. “Salah Bin Eidan apzinās, cik lielu popularitāti rallija pasaulē guvušas Katara un Abu Dabī emirāts un vēlas panākt ko līdzvērtīgu,” iesāk Kristo Krāgs. “Lai to sasniegtu, Salah Bin Eidan iecerējis piedalīties vairākās sacensībās Eiropā. Viņš jau aprīļa sākumā ar Ford Fiesta R5 automašīnu startēja pasaules rallija čempionāta (WRC) posmā Portugālē, kurā WRC2 klasē ierindojās 16. vietā (39. absolūti).”

“Rallija ātrumposmi Kuveitā krietni atšķiras no tiem, kādus esam pieraduši redzēt Eiropā. Tuvo Austrumu reģiona valstīs rallijs notiek tuksnesī, un ātrumposmi pārsvarā veidoti no taisniem ceļu posmiem,” turpina Kristo Krāgs. “Eiropā šādu ātrumposmu nav, tāpēc Rally Talsi laikā Salah Bin Eidan iegūs pieredzi ātros, šauros un tehniski sarežģītos ātrumposmos. Vēl viens svarīgs mācību lauciņš būs stenogrammas pierakstīšana.”

Vaicāts, kāds ir sportista mērķis Rally Talsi, Kristo Krāgs atklāja, ka Salah Bin Eidan galvenais uzdevums ir sasniegt sacensību finišu, nesabojāt automašīnu un gūt pēc iespējas lielāku pieredzi. “Salah Bin Eidan nav noteicis, ka finišā jāsasniedz kāda konkrēta vieta. Tomēr, autosportists cītīgi gatavojas WRC posmam Rally d’Italia Sardegna, un katrs sacīkšu režīmā veiktas kilometrs ir nozīmīgs. Salīdzināsim un analizēsim katrā ātrumposmā parādīto sniegumu, lai gūtu maksimāli lielu labumu un pēc iespējas labāk sagatavoties WRC posmam. Uz Talsiem atpūsties neviens nebrauc,” noslēdz Kristo Krāgs.

Salah Bin Eidan papildinās Rally Talsi startējošo čempionu un kopā ar Latvijas rallija čempionu Aivi Egli (PROSPEED), Lietuvas rallija čempionu Ramūnu Čapkausku (CAPKAUSKAS RACING) un Baltkrievijas rallija čempionu Vitautu Švedu (JUTA RACING) piedalīsies cīņā par Rally Talsi ceļojošo Čempionu Kausu.

Atgādinām, ka Rally Talsi šogad būs Latvijas rallija čempionāta (LRČ) ceturtais posms un norisināsies 17. un 18. maijā. Kā ziņots iepriekš, Rally Talsi šogad būs ar starptautisku nozīmi, jo bez LRČ posma, Talsos norisināsies arī Lietuvas autorallija čempionāta, Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionāta un NEZ Junioru čempionāta posmi. Pirms rallija automašīnām, aptuveni 1 stundu 45 minūtes pirms rallija automašīnām, ātrumposmos dosies arī vēsturiskās automašīnas, kas piedalīsies Youngtimer un Historic regularitātes sacensībās.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV