Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rīgā notiks lielākais “ZZ Čempionāta” pusfināls

Easyget.lv, 12.05.2014. 09:48

Pirmdien, 12. maijā, hallē “Arēna Rīga” norisināsies Latvijas vērienīgāko sporta un prāta spēļu “ZZ Čempionāts” lielākais pusfināls. Tajā par iespēju iekļūt finālā sacentīsies 120 klases no Rīgas un Rīgas reģiona.
Rīgā notiks lielākais “ZZ Čempionāta” pusfināls

Pusfinālā visplašāk tiks pārstāvēta Rīgas Valsts 1. ģimnāzija deviņu klašu sastāvā, savukārt no Saulkrastu novada sacensībās piedalīsies septiņas klases. No Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un Rīgas Centra humanitārās vidusskolas startēs pa sešām komandām no katras skolas.

Sacensības vadīs Uģis Joksts, sacensību starplaikos skolēnus izklaidēs basketbola triki “Mixtyper” izpildījumā. Skolēnus atbalstīs arī ZZ varoņi – Alekss, Zī un Zē. Skolēni pusfinālā sacentīsies visas dienas garumā trīs klašu grupās – 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases. Pildot atraktīvus un sportiskus uzdevumus trīs etapos, skolēni demonstrēs savu spēju sadarboties komandā un pielietot katra talantus un erudīciju. No Rīgas pusfināla uz lielo finālu tiks 33 klases.

Trīs pusfinālos, kas maijā jau notikuši Madonā, Jelgavā un Daugavpilī, ir noskaidrotas tās 96 klases no Vidzemes, Zemgales un Latgales reģioniem, kas tiksies “ZZ Čempionāta” finālā. Pēc Rīgas pusfināla paredzēts vēl viens sacensību posms 14.maijā Kuldīgā, kur par 33 vietām finālā cīnīsies Kurzemes reģiona skolēni. Lielais fināls notiks 31.maijā Rīgā. Sižetus no katra pusfināla varēs redzēt tvplay.lv sadaļā “LNT Brokastis”.

Tām komandām, kuras neiekļuva lielajā finālā, nevienā pusfinālā vai nepaspēja pieteikties “ZZ Čempionātam”, ir vēl viena iespēja piedalīties, kopīgiem spēkiem izpildot uzdevumu ”TV sižets: ZZ Čempionāts”. Uzdevuma ietvaros līdz 20.maijam vismaz 10 skolēniem no vienas klases pašiem jāuzņem oriģināls sižets, kurā attēlota sportiska darbība, iekļaujot sportisku sveicienu par tēmu “Uzvar tie, kas kopā!”. Vairāk par šī uzdevuma nosacījumiem var uzzināt mājaslapā www.zzcempionats.lv.

“ZZ Čempionāta” finālā skolēni trīs klašu grupās cīnīsies par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām. Pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems īpaši grandiozu balvu – aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējums “Premia”. Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos Huawei viedtelefonus Ascend G6 LTE visai klasei, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies eksursijā uz zinātnisko centru AHHAA Igaunijā.

Šī gada “ZZ Čempionāts” ir pašas vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles tā astoņus gadus ilgajā vēsturē – šogad pieteikušās vairāk nekā 2000 klases, un arī iesniegto mājasdarbu skaits ir pārspējis visus iepriekšējo gadu rekordus. Lai kvalificētos pusfinālu sacensībām, skolēniem kopīgiem spēkiem bija jāizpilda radošais mājasdarbs “Labā misija”, paveicot ko labu savai skolai, pilsētai vai ciematam. Mēneša laikā vairāki desmiti tūkstoši skolēnu visā Latvijā paveikuši 1200 labus darbus pirmā sacensību posma – uzdevuma “Labā misija” – ietvaros. Skolēni uzlabojuši savas skolas un pilsētas vidi, apmeklējuši patversmes un sociālās aprūpes namus, kā arī sagādājuši patīkamus pārsteigumus apkārtējiem.

Video: “ZZ Čempionāta” pusfinālu sacensības

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV