Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Rallijsprints Kalnamuiža 2014 atklāj vasaras sezonu ar virkni jaunumu

Easyget.lv, 12.05.2014. 10:36

Ar rallijsprintu ”Kalnamuiža 2014”, kas 10.maijā norisinājās Kurzemes pusē, šogad ne vien tika atklāta vasaras sezona, bet arī ieviesti vairāki jaunumi Latvijas rallijsprinta čempionāta posmu norisē.
Rallijsprints Kalnamuiža 2014 atklāj vasaras sezonu ar virkni jaunumu

”Kalnamuižā” tika īstenots LAF Standartauto komisijas lēmums par to, ka atsevišķajos rallijsprinta čempionāta un kausa izcīņas posmos dalībnieki startēs, sākot no klasēm ar mazāk jaudīgām automašīnām augšupejošā kārtībā. Līdz ar to sportisti, kas piedalās rallijsprinta 1600 klasē, šoreiz startēja pirmie, izbaudot gan labāku ceļa segumu, gan lielāku skatītāju uzmanību.

Pirmais starta numurs izrādījās veiksmīgs Jāņa Cielēna/Salvja Rambola ekipāžai– viņi ar VW Golf izcīnīja pirmo vietu 1600 klasē. Otrā vieta Mārtiņam Kalniņam ar Gintu Mauliņu (Honda Civic), trešie 1600 ieskaitē Kasparam un Zintim Koliem (VW Golf).

Ints Jeršovs ar Gintu Bērzi (Subaru Impreza) palika nepārspēti 4WD klasē, 14.3 sekunžu attālumā aiz sevis atstājot Kasparu Breijeru/Gaidaru Aunu (Subaru Impreza), trešajā vietā ierindojās Rimants Kalniņš un Jānis Siliņš (Audi).

Rallijsprints ”Kalnamuiža” bija pirmais šogad izveidotās Klasikas kausa izcīņas posms, kur par kausa ieguvēja titulu sacenšas ekipāžas, kas startē ar aizmugures piedziņas automašīnām. Uzvaru jaunizveidotajā ieskaitē izcīnīja Zigurds Kalniņš ar Renāru Salaku, otrie – Renārs Francis/Gunārs Francis, trešā vieta Aigaram Tīdmanim un Jānim Bumbulim.

Apbalvots tika arī ātrākais duets starp VAZ ekipāžām un šoreiz tie bija Roberts Loķis/Ģirts Bērziņš.

2WD Open ieskaitē, kur uz starta stājās 16 ekipāžas, tostarp gan Jānis Vorobjovs, Andis Neikšāns, Kaspars Kaņeps-Kalniņš, gan jaunākais sacensību dalībnieks, 13gadīgais Kalle Rovanpera un citi, uzvarētāju apbalvošana saskaņā ar sacensību komisāru lēmumu tika atlikta līdz apelācijas procedūras noslēgumam.

Savukārt 4WD open klasē intriga saglabājās līdz pašam rallijsprinta finišam. Ar 1,09 sekunžu pārsvaru pār Jāņa Berķa/Edgara Čeporjus ekipāžu uzvaru klasē un arī rallijsprinta kopvērtējumā izcīnīja pirmo reizi ar Mitsubishi EVO X startējušais Mārcis Ķenavs un viņa stūrmanis Gatis Cimdiņš. Trešā vieta 4 WD klasē Edijam un Kārlim Bergmaņiem (Mitsubishi EVO).

Rallijsprints "Kalnamuiža 2014" bija arī pirmā sacensība, kuras ietvaros norisinājās gan Latvijas, gan Lietuvas rallijsprintu čempionātu posms. Latvijas ekipāžas Kurzemes puses ātrumposmos izrādījās ātrākas par Lietuvas pārstāvjiem un pirmie no lietuviešiem, Dainius Matijošaitis/Mindaugas Čepulis (Mitsubishi EVO) finišēja vien 13.kopvērtējuma pozīcijā.

Nākamais Latvijas rallijsprinta čempionāta posms “Viduslatvija 2014 ”norisināsies Jēkabpilī 21.jūnijā.

Foto: Rallijsprints "Kalnamuiža 2014". Foto (c) Dace Janova, www.4rati.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV