Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Latvijas drifta sezonas vērienīgajā atklāšanā uzvaru izcīna limbažnieks Cīrulis

Easyget.lv, 13.05.2014. 11:49

Sestdien Biķernieku trasē ar rekordlielu dalībnieku skaitu tika aizvadītas Latvijas drifta sezonas atklāšanas sacensības. Vienlaikus norisinājās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO drifta čempionātu posmi, kā arī Latvijas drifta kausa posms. Uzvaru lietainajā un tehniski sarežģītajā trasē svinēja limbažnieks Ivo Cīrulis.
Latvijas drifta sezonas vērienīgajā atklāšanā uzvaru izcīna limbažnieks Cīrulis

Lai arī laika apstākļi nelutināja un teju visu dienu lija lietus, atbalstīt savus favorītus Biķerniekos bija ieradušies vairāki tūkstoši skatītāju. Uz starta stājās 30 labākie Baltijas PRO braucēji un vēl 52 drifta kausa dalībnieki. Kvalifikācijā katrā klasē tika noskaidroti piloti, kuri sacīkstes turpināja tandēmu braucienos. Latvijas drifta kausa Street ieskaitē finālos iekļuva astoņi braucēji, ProAm ieskaitē – 16, bet pēc Latvijas, Lietuvas un Igaunijas PRO braucēju kopējās kvalifikācijas tandēmu braucienos sacīkstes turpināja 28 piloti.

Street klasē pārliecinošu uzvaru svinēja Kārlis Graustiņš, kurš pēc uzvaras kvalifikācijā arī tandēmu braucienos pārspēja vienu pretinieku pēc otra. Finālā viņam pretī stājās Dainis Akmentiņš, kurš, braucot pa priekšu, otrajā braucienā sagriezās, izraisot nelielu abu pilotu sadursmi. ProAm ieskaitē bija vērojams līdzīgs scenārijs, jo uzvaru kvalifikācijā un uzvaru posmā pārliecinošā manierē izcīnīja Reinis Frīdbergs.

PRO kvalifikācijā pirmais trijnieks bija sekojošs – Kristaps Sapals, Ēriks Ulass un lietuvietis Mantas Kulvinskas. Latviešu braucējiem izslēgšanas sacīkstes izvērtās ļoti veiksmīgas, jo līdz labākajam astotniekam spēja aizcīnīties četri pašmāju censoņi – Kristaps Sapals, Ēriks Ulass, Ivo Cīrulis un Ingus Jēkabsons. ¼ finālā Cīrulis cīņā pret kvalifikācijas uzvarētāju Sapalu bija pārāks un iekļuva pusfinālā, savukārt otrajā ¼ finālā Ulass pārspēja Jēkabsonu.

Bez Cīruļa un Ulasa līdz pusfināliem aizcīnījās arī lietuvietis Timas Simniška un igaunis Henri Puhmas. Cīrulis un Ulass pusfināla cīņās demonstrēja latviešu drifteru pārākumu un bez problēmām pieveica kaimiņvalstu pilotus, tādējādi tiekoties finālā. Cīņā par trešo vietu igaunis Puhmas pieveica lietuviešu konkurentu Simniškas, savukārt fināls starp Ulasu un Cīruli bija ļoti sīvs.

Abi latviešu piloti demonstrēja teju līdzvērtīgu sniegumu, tomēr tiesneši lēma par labu limbažniekam Cīrulim, kas attiecīgi svinēja savu pirmo uzvaru ar jauno drifta auto. Jelgavniekam Ulasam gan diena arī bija izdevusies, jo bez otrās vietas Latvijas čempionātā, viņam arī pirmā vieta Lietuvas drifta čempionāta ieskaitē.

Bez uzvarētājiem pēc sacīkstēm priecāties varēja arī Kristaps Sapals, kurš par lielisko sniegumu saņēma īpašu tiesnešu balvu (Baltijas labākais drifteris), un Ingus Jēkabsons, kurš skatītāju balsojumā ieguva 500 eiro lielu naudas balvu no sacensību sponsora „STP”.

Latvijas drifta kausa nākamais posms norisināsies 31. maijā, savukārt nākamais PRO drifta čempionāta posms kopā ar drifta kausu norisinās 14. jūnijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Organizatori vēlas pateikt ļoti lielu paldies visiem braucējiem, skatītājiem, līdzjūtējiem, atbalstītājiem, visiem, visiem, kas par spīti laikapstākļiem palīdzēja šo dienu padarīt izdevušos.

Latvijas drifta kausa 1. posma rezultāti:

Street
1. Kārlis Graustiņš, BMW 328 (E36)
2. Dainis Akmentiņš, BMW 328 (E30)
3. Kārlis Priedītis, BMW 3. sērija (E30)

ProAm
1. Reinis Frīdbergs, BMW 340 (E30)
2. Dmitrijs Firvos, BMW 3. sērija (E30)
3. Regnārs Mozga, BMW 328 (E36)

Latvijas PRO drifta čempionāta 1. posma rezultāti:
1. Ivo Cīrulis, BMW M3 (E46)
2. Ēriks Ulass, BMW 340 (E30)
3. Henri Puhmas, Audi Coupe

Bildes no pasākuma un video meklējiet:
Facebook: Latvian Drift page
Twitter: Latvia drift
Draugiem.lv: Latvijas drifts un www.driftlatvia.com

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV