Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Noskaidroti ZZ Čempionāta Rīgas pusfināla uzvarētāji

Easyget.lv, 13.05.2014. 14:38

12. maijā “Arēnā Rīga” noslēdzies lielākais “ZZ Čempionāta” pusfināls, kurā atraktīvās sacensībās noskaidrotas 33 klases no Rīgas un Rīgas reģiona, kas startēs lielajā finālā 31.maijā.
Noskaidroti ZZ Čempionāta Rīgas pusfināla uzvarētāji

Galerijas:

Labākos rezultātus Rīgas pusfinālā 4.-5.klašu grupā uzrādīja Zaķumuižas pamatskolas 5.klase (1.vieta), Privātā vidusskola “Patnis” (2.vieta) un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola (3.vieta).

Pirmie trīs labākie 6.-8.klašu grupā pusfinālā Rīgā: 1. Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 8.b klase, 2. Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 7.sb klase un 3. Rīgas 25.vidusskolas 8.a klase.

Pirmo vietu 9.-12.klašu grupā ieguva Rīgas 64. vidusskolas 11.a klase, otro vietu izcīnīja Rīgas Valsts 1. Ģimnāzijas 10.b klase, savukārt trešo – Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 10.c klase.

Skolēnus sacensībās atbalstīja arī Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete un sacīja skolēniem: ””ZZ Čempionāta” sacensības ļauj skolēniem apvienot prātu un spēku. Man ir patiess prieks redzēt, cik veiksmīgi, gudri, sportiski bērni, un cik čakli, draudzīgi, priecīgi skolotāji ir Latvijā. Es novēlu, lai prāta un spēka sintēze, sporta un mākslas sadarbība pavada jūs ne tikai šajā dienā, bet arī turpmākajās dzīves gaitās”.

Skolēnu komandas visas dienas garumā veica atraktīvus un sportiskus uzdevumus trīs klašu grupās – 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases. Sacensības norisinājās trīs etapos, kuros skolēni demonstrēja savu spēju sadarboties komandā un pielietot katra talantus un erudīciju. Sacensību pirmajā etapā skolēniem tika dots erudīcijas uzdevums, pēc tā sekoja galvenā aktivitāšu daļa – stafetes, acumēra un foto uzdevumi. Sacensības noslēdzās ar atraktīvo “Kurš Kuru” zibensturnīru. Video ar “ZZ Čempionāta” pusfinālu sacensībām:

Trīs pusfinālos, kas maijā jau notikuši Madonā, Jelgavā un Daugavpilī, ir noskaidrotas tās 96 klases no Vidzemes, Zemgales un Latgales reģioniem, kas tiksies “ZZ Čempionāta” finālā. Pēc Rīgas pusfināla paredzēts vēl viens sacensību posms 14. maijā Kuldīgā, kur par 33 dalības vietām finālā cīnīsies Kurzemes reģiona skolēni. Sižetus no pusfināliem varēs vērot tvplay.lv sadaļā “LNT Brokastis”.

Tām komandām, kuras neiekļuva lielajā finālā, neiekļuva nevienā pusfinālā vai nepaspēja pieteikties “ZZ Čempionātam”, ir vēl viena iespēja piedalīties, kopīgiem spēkiem izpildot uzdevumu ”TV sižets: ZZ Čempionāts”. Uzdevuma ietvaros līdz 20. maijam vismaz 10 skolēniem no vienas klases pašiem jāuzņem oriģināls sižets, kurā attēlota sportiska darbība, iekļaujot sportisku sveicienu par tēmu “Uzvar tie, kas kopā!”. Vairāk par šī uzdevuma nosacījumiem var uzzināt mājaslapā www.zzcempionats.lv.

“ZZ Čempionāta” fināls notiks 31. maijā Rīgā. Tajā skolēni cīnīsies par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu un vērtīgām balvām. Pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems aizraujošu lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējums “Premia”. Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos “Huawei” viedtelefonus “Ascend G6 LTE” visai klasei, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies eksursijā uz zinātnisko centru “AHHAA” Igaunijā.

Šī gada “ZZ Čempionāts” ir pašas vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles tā astoņus gadus ilgajā vēsturē – šogad pieteikušās vairāk nekā 2000 klases, un arī iesniegto mājasdarbu skaits ir pārspējis visus iepriekšējo gadu rekordus.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV