Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas rallija dzīvē atgriežas rallijs „Rāzna”

easyget.lv, 28.05.2007. 11:30

Š.g. 27. un 28.jūlijā, pēc ilgu gadu pārtraukuma, norisināsies rallijs „Rāzna 2007”, kura idejas autori un organizētāji ir Autosporta Attīstības Centra „ASAC” sportisti un aktīvisti. Latgalei būs iespēja atgriezīsies atmiņās apmēram 20 gadus atpakaļ, kad tur pēdējo reizi notika šāda veida autosporta pasākums.
Latvijas rallija dzīvē atgriežas rallijs „Rāzna”
Oficiālā rallija „Rāzna 2007” atklāšana norisināsies Rēzeknes pilsētā, kur šī sporta līdzjutēji tiek aicināti izbaudīt rallija gaisotni divu dienu garumā. Pasākuma idejas vaininieks ir Guntars Butlers, kurš ir ne tikai aktīvs sportists, bet arī galvenais rallija „Rāzna” organizētājs. „Man kā sportistam ļoti patīk šie Latgales ceļi. Tā kā šāda veida sacensības šajā reģionā nav notikušas kopš Padomju laikiem, nolēmu atjaunot agrāk iesākto tradīciju. Viens no šī pasākuma galvenajiem mērķiem ir iepazīstināt cilvēkus ar Latgali, šo skaisto ezeru zemi. Neapšaubāmi, nākotnē vēlētos redzēt ralliju „Rāzna” Latvijas rallija čempionāta kalendārā”’, uzsver Guntars.

Rallija pirmā diena ietver sevī divus ātrumposmus, kopā 25 km garumā. Pirmais ātrumposms notiks uz grunts seguma, otrais, noslēdzošais, pirmās dienas „SHOW” ātrumposms, turpināsies Ančupānu kartadromā, kurš vakara tumsā tiks īpaši izgaismots. Otrās dienas sacensību norise būs pa Rēzeknes, Ludzas un Krāslavas rajoniem. Šajā dienā sportisti veiks ātrumposmus, kuru kopējais garums var sastādīt 150 km. Katrs no posmiem atšķiras ar ceļa segumu un sarežģītības līmeni un neaprakstāmi daudziem, skaistiem tramplīniem. Nobeigumā atgriešanās Rēzeknē un uzvarētāju godpilnā apbalvošana.

Autosporta Attīstības Centrs „ASAC” savu darbību uzsāka 2005. gadā, ar mērķi attīstīt un popularizēt šo sporta kategoriju ”Autorallijs”, tādēļ visu šo laiku cītīgi tiek strādāts pie jaunu braucēju un atbalstītāju piesaistes. No braucējiem - galvenais uzsvars tiek likts uz jaunatni, jo tieši viņi spēs nest Latvijas vārdu, iespējams, arī pasaules čempionātos, kā tas notiek mūsu kaimiņvalstī Igaunijā.

ASAC sporta klubs, sadarbībā ar Latvijā izveidotajām Drošas braukšanas skolām organizē arī drošas braukšanas kursus, kur, lai paaugstinātu savu auto vadīšanas meistarību var griezties gan uzņēmumi, gan privātpersonas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV