Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas vīriešu izlases komanda – labākā Baltijas čempionātā orientēšanās sportā

easyget.lv, 29.05.2007. 11:00

Ar Latvijas izlases zelta medaļu vīriešu stafešu cīņā, un vairākām mūsu sportistu zelta, sudraba un bronzas medaļām individuālajās sacensībās, nedēļas nogalē noslēdzās Baltijas valstu čempionāts orientēšanās sportā.
Latvijas  vīriešu izlases komanda –  labākā Baltijas čempionātā orientēšanās sportā
Uz Baltijas valstu čempionātu orientēšanās sportā, kas notika Igaunijas pilsētas Pariisi apkārtnē, devās plaša Latvijas delegācija, jo sacensībās startēja ne tikai elites grupas, bet arī jauniešu un junioru izlases - SV 14, 16, 18 un 20 grupu jaunie sportisti. Individuālajās sacensībās – garajā distancē - startēja vairāk kā 400 dalībnieki.
 
Sestdien sportisti sacentās garajā distancē, kas 14 gadīgajām meitenēm bija 3,5 km, bet elites grupas sportistēm 8,3 km gara, savukārt 14 gadīgajiem zēniem – 4,39 km, bet elites grupas vīriem ganrīz 13 km. Latvijas izlases sportisti var lepoties ar 3 zelta medaļām – Līgai Valdmanei (S14), Valteram Lubinskim (V14) un Andrim Jubelim (V18), 3 sudraba medaļām - Raivo Kivleniekam (V16), Kristai Mihailovai (S 20) un Edgaram Bertukam (VE), kā arī 3 bronzas medaļām - Laurai Nīmantei (S16), Arturam Pauliņam (V18) un Kalvim Mihailovam (V20).
 
Elites grupas sportistes skrēja 8,3 km garu distanci ar 22 kontrolpunktiem. Divas augstākās vietas uz goda pjedestāla ieguva Igaunijas sportistes - Merike Vanjuk (1:17:48) un Annika Rihma (1:19:19), bet trešā vieta lietuvietei Sandrai Pauzaitei. Latvijas
labākā sportiste šoreiz bija Una Bērziņa, kas ierindojās 4.vietā. Pirmajā desmitniekā iekļuva vēl divas latvietes – Iveta Brūvere
(6.vieta) un Zanda Abzalone (8. vieta).
 
Elites grupas (VE) sportistiem bija jāmērojas spēkiem gandrīz 13 km garajā distancē ar 32 kontrolpunktiem. Ātrākais bija igaunis Olle Kärner, kas šo distanci veica 1 stundā 35 minūtēs un 27 sekundēs. Savukārt otrā vieta – Edgaram Bertukam (1:37:21), trešais lietuvietis Vytautas Beliunas (1:38:05). Tuvu goda pjedestālam bija arī Jānis Krūmiņš, kas ierindojās 4.vietā, kuru no bronzas medaļas šajā garajā distancē šķīra tikai 25 sekundes. Augsto 6.vietu uzrādīja Artis Ločmelis, kas šo vietu ar pilnīgu vienādu rezultātu - 1:44:47 - dalīja ar igauni Erkki Aadli.
 
Edgars Bertuks savu startu vērtē šādi: „Apvidus un distanču plānojums nebija no tiem labākajiem, tomēr deva zināmas priekšrocības fiziki spēcīgākajiem un izturīgākajiem, tai skaitā arī man. Zināmā mērā paveicās arī ar laika apstākļiem, jo sutīgo un karsto laiku neilgi pirms starta nomainīja spēcīgs lietus, un šādi laika apstāļi man bija kā radīti. Izcīnīt pirmo vietu neļāva skaita un laika ziņā lielais pieļauto kļūdu skaits, taču ar to jārēķinās paļaujoties uz "visu vai neko" stratēģiju, kura šajā gadījumā laikam īsti neattaisnojās. Prieks par to, ka fizsiki jutos lieliski un distances garums, atšķirībā no vairākiem citiem izlases sportistiem, man nesagādāja nekādas problēmas.”
 
Svētdien sportisti sacentās stafetēs, un visveiksmīgāk tajās startēja Latvijas izlases elites grupas vīru 1. komanda – Jānis Krūmiņš, Gundars Šmitiņš un Edgars Bertuks, kas izcīnīja pārliecinošu 1. vietu. Kaut arī pēc 1. etapa mūsējie bija 4. vietā, atpaliekot no tā brīža līderiem – Lietuvas 1. komandas - vairāk kā 4 minūtes, Gundars Šmitiņš otrajā etapā uzrādīja otro labāko laiku un pacēla komandu uz 2. vietu. Pēc 2. etapa līderos izvirzījās Lietuvas 2. komanda. Pēdējo etapu veica Edgars Bertuks, kas distancē devās 2 minūtes aiz līderiem, tomēr finišēja pirmais, tuvākos sekotājus atstājot gandrīz 4 minūtes aiz sevis.
 
S14-16 grupā Latvijas meitenēm – Kristīnei Sutai, Madarai Freimanei un Sabīnei Tiltai – 2. vieta 10 komandu konkurencē, V 14-16 grupas puiši – Edgars Bričonoks, Jānis Tumužs un Raivo Kivlenieks arī izcīnīja 2. vietu, bet V 35-40 grupā 4 komandu konkurencē 1. vieta Aivaram Mihailovam, Ivaram Žagaram un Gunāram Ikauniekam.
 
 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV