Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pieckārtējais pasaules čempions Artis Rasmanis atgriežas lielajā sportā

Gatis Kreceris, 29.05.2007. 17:00 | komentāri (4)

Otrdien rīkotajā preses konferencē pie Rīgas Domes, Rātslaukumā, pirms došanās uz Eiropas čempionāta pirmo posmu kvadracikliem, Artis Rasmanis klātesošos iepazīstināja gan ar savu komandu, gan pastāstīju par gatavību startiem Eiropas trasēs.
Pieckārtējais pasaules čempions Artis Rasmanis atgriežas lielajā sportā

Galerijas:

Artis Rasmanis šogad nodibināja sporta komandu, "Moto komanda 71". Nosaukums 71 izvēlēts daļēji nejauši un daļēji arī sakritības pēc. 1971 ir Arta dzimšanas gads un 71. numurs bija vienīgais brīvais numurs kādu varēja izvēlēties startējot skijoringā.

"Moto komanda 71" šogad ņems dalību trīs čempionātos, Latvijas, Igaunijas un Eiropas. Latvijas čempionātā kvadracikliem Rasmanim konkurence praktiski nav. Latvijas čempionāta pirmajā posmā Ikšķilē Rasmani pievīla tehnika, kā rezultātā nācās izstāties. Otrajā posmā Aizputē, Artis pārliecinoši uzvarēja abos braucienos, kur startēja ar savu jauno spēkratu. Pirmajā braucienā savu tuvāko konkurentu pieckārtējais pasaules čempions ekipāžām apsteidza vairāk par minūti, savukārt otrajā par nepilnu minūti.

Eiropas čempionāta posmos Rasmanis brauks par sev zināmām trasēm. Savulaik, kad tika izcīnīti 5 Pasaules čempiona tituli ekipāžām trases tika labi iepazītas un, kā atzina pats sportists, tas noteikti viņam būs liels pluss. Mērķis šajās sacensības gan vēl nav īsti skaidrs, jo skopa ir informācija par konkurenci, taču tā solās būt pietiekoši liela. Prognozēt kaut ko Rasmanis atturējās.

Startējot Igaunijas čempionātā aiz muguras ir viens posms un kopvērtējumā Rasmanis kaimiņu valsts čempionāt.ā ierindojās otrajā vietā.

Arta Rasmaņa komanda dalību ņems uzreiz trīs motosporta veidos: motokrosā ar kvadracikliem, skijoringā un ziemas motokrosā. Komanda sastāv no sešiem cilvēkiem – četriem braucējiem un diviem mehāniķiem. Jautāts, kā komanda tika izveidota: Artis atbildēja: „Mēs atradām viens otru”.

Eiropas čempionāts sastāvēs no pieciem posmiem, kuri norisināsies laika posmā no 2. jūnija līdz 7.oktobrim. Divi posmi tiks aizvadīti Vācijā, pa vienam Francijā un Ungārijā, kā arī pašmājās - Ķegumā.




















































































































Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV