Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

FK „Rīga” sezonu iesāk ar sensāciju

Gatis Kreceris, 08.04.2007. 10:00 | komentāri (1)

Par sensācijas cienīgu notikumu „LMT Virslīgas” pirmās kārtas spēlē parūpējās FK „Rīga” futbolisti, kas savās mājās - LU stadionā ar 1:0 apspēlēja pagājušās sezonās Latvijas čempionus FK „Ventspils” futbolistus. Vārtus uzvarētāju labā ar 11m soda sitienu guva Orests Dorošs.
FK „Rīga” sezonu iesāk ar sensāciju

Galerijas:

Mačs iesākās ar līdzīgu cīņu, spēles sākumā neviena no komandām bīstamus sitienus uz vārtiem neizdarīja. Spēles 21. minūtē laukumu saimnieku raidītā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni, šajā situācijā ventspilnieku vārtsargs Andris Vaņins nebūtu glābējs. Spēles gaita neliecināja, ka laukumā spēkiem mērojās pagājušās sezonas Latvijas čempioni un vieni no turnīra pastarīšiem. Spēle ritēja līdzīgi, pat nelies pārsvars piederēja mājiniekiem. 40. minūtē labs moments atklāt spēles rezultātu radās FK „Rīga” futbolistiem, taču sitiens no tuvas distances (vārtu priekšas) lidoja pāri vārtiem. Pēc nedaudz vairāk kā 2 minūtēm ventspilnieki nokļuva nepatīkamā situācijā, Andris Vaņins savā soda laukumā nospēlēja rupji pret rīdzinieku uzbrucēju, par ko saņēma pelnītu sarkano kartiņu un mājinieki ieguva tiesības izpildīt 11m soda sitienu. Pieredzējušais Dorošs savu izdevību garām nepalaida un sita precīzi vārtu labajā apakšējā stūrī. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās ar rezultātu 1:0, vadībā atradās galvaspilsētas futbolisti.

Otrā puslaika 7. minūtē rezultātu dubultot varēja Skobļakovs. Bumba jau lidoja vārtos, taču to veiksmīgi ar galvu atsita ventspilnieku aizsargs Ndeki. Vēl pēc 8 minūtēm ventspilnieku treneris Romāns Grigorčuks aktīvi iesaistījās diskusijā ar laukuma tiesnesi Andreju Sipailo, par ko soģis kurzemnieku galveno treneri padzina uz tribīnēm. Mača otrajā pusē tuvāk vārtu guvumam bija mājinieki, nevis viesi, taču jāatzīst, ka ventspilnieki otro puslaiku aizvadīja 10 vīru sastāvā. Tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā uzbrukumā aktīvs bija pieredzējušais Rimkus, kurš varēja izlīdzināt rezultātu, taču nedaudz pietrūka gan veiksmes, gan precizitātes uzbrukuma noslēgumā. Spēle beidzās ar rezultātu 1:0 FK „Rīga” labā.

FK "Rīga" - FK "Ventspils" 1:0 (1:0)

FK "Rīga": Pavlovs, Naļivaiko, Zakreševskis, Mežeckis (Miadjuks 30.), Papičkis, Žigajevs, Dorošs, Agafonovs (Jakovenko 63.), Skobļakovs, Koļesņikovs, Nikolajevs (Landirevs 79.).
.
FK "Ventspils": Vaņins, Ndeki, Kačanovs, Sokoļskis (Mentešašvili 46.), Dubenskis, Kosmačovs (Butriks 62.), Ziziļevs, Gončars, Koļesņičenko (Davidovs 45.), Sļesarčuks, Rimkus.

Vārti: Dorošs 45. (11m)

Pārējie 1. kārtas rezultāti:

„Jūrmala” – „Dinaburg” 1:0
„Skonto” – „Olimps” 1:0
„Liepājas Metalurgs” – „Daugava” 3:1




Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV