Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

596 sportisti pieteikušies Latvijas čempionātam orientēšanās sportā

easyget.lv, 01.06.2007. 10:20

Nedēļas nogalē Jēkabpilī un tās rajonā notiks Latvijas čempionāts orientēšanās sportā – sprintā un garajā distancē, un šobrīd ir pieteikušies 596 sportisti 16 vecuma grupās.
596 sportisti pieteikušies Latvijas čempionātam orientēšanās sportā
Sestdien, 2.jūnijā notiks sacensības sprinta distancē, un tās risināsies Jēkabpils pilsētā pie Jēkabpils Valsts ģmnāzijas. Sprinta distance ir īsākā orientēšanās sporta distance, un tās garums var būt no 2 līdz 3 km atkarībā no vecuma grupas. Šogad sprinta sacensības notiks atšķirīgi no citiem gadiem – būs kvalifikācijas skrējieni un fināla skrējiens. Sprinta spēcīgākajā, t.i., A-finālā iekļūst 50 labākie pēc kvalifikācijas skrējieniem. Ņemot vērā pieteikto dalībnieku skaitu, vīriem būs 5 kvalifikācijas grupas, un A-finālā iekļūs 10 labākie no katras grupas. Savukārt, sievām būs 3 kvalifikācijas grupas, un A-finālā iekļūs 17 labākās no katras grupas.

Svētdien, 3.jūnijā, sportisti cīnīsies par čempiona tituliem garajā distancē. Garajā distancē sacensību centrs būs pie Sūnu pamatskolas. Garā distance atkarībā no vecuma grupas ir no 2,4 km (S14 grupas dalībniecēm) līdz 14,7 km (Elites grupas vīriem).

2006.gada Latvijas čempionātā, kas notika Jelgavā, sieviešu konkurencē par Latvijas čempioni gan sprintā, gan garajā distancē kļuva Aija Skrastiņa, bet vīriešu konkurencē sprintā uzvarēja Mārtiņš Sirmais, garajā distancē – Ģirts Veģeris.

2007.gada Latvijas Čempionātu sprinta un garajā distancē organizē Latvijas Orientēšanās federācija, Jēkabpils pilsētas dome, orientēšanās klubs „Sēlijas mežs” un  „Savējie M”.

2007.gada septembrī notiks Latvijas čempionāts vidējā distancē un stafetēs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV