Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Vācijas izlasi pagaidām spējam pārspēt tikai „bullīšos”

Gatis Kreceris, 08.04.2007. 11:30 | komentāri (4)

Pārbaudes spēlē „Arēnā Rīga” ar 3:2 pārspējot Vācijas izlasi, uzvaru savu skatītāju priekšā pēcspēles soda metienos izcīnīja Latvijas Nacionālā hokeja izlase. Tā bija pirmā pārbaudes spēle gatavojoties pasaules čempionātam, kurš šogad norisināsies Maskavā.
Vācijas izlasi pagaidām spējam pārspēt tikai „bullīšos”

Galerijas:

Mača pirmajā trešdaļā spēle ritēja vairāk vai mazāk līdzīgi, nevienai no komandām 100% vārtu gūšanas iespējas neradās. Kopumā neliels pārsvars pirmajās 20 minūtēs piederēja Vācijas izlases hokejistiem, taču tas neatspoguļojās uz rezultāta tablo. Pēc pirmās trešdaļas abas komandas devās atpūtā pie rezultāta 0:0.

Otrās trešdaļas sākumā Latvijas izlase ieguva tiesības spēlēt vairākumā, taču mūsu izlases spēlētāji savu iespēju neprata izmantot. Ko neizdarīja mājinieki, to izdarīja viesi. Pēc rupjas kļūdas spēlējot vairākumā, savā aizsardzības zonā mūsu izlases hokejists Guntis Galviņš „uzdāvināja” ripu viesiem un Vācijas izlases spēlētājs Busch savu iespēju garām nepalaida. Rezultāts 1:0 viesu labā. Spēles 34. minūtē „Arēna Rīga” apmeklētāji pirmo reizi varēja uzgavilēt savējiem. Pēc Andra Džeriņa un Agra Saviela piespēlēm ripu vārtu devītniekā raidīja Mārtiņš Cipulis, tādejādi izlīdzinot rezultātu 1:1. Pēc 3 minūtēm Latvijas izlases hokejisti spēlējot vairākumā vairākas reizes bīstami apdraudēja pretinieku vārtus, taču Vācijas izlases vārtsargs bija uzdevumu augstumos. Arī otrais periods noslēdzās neizšķirti, taču šoreiz pa reizei vārtsargus bija pārspējušas abas komandas. Rezultāts pēc aizvadītām 40 minūtēm bija 1:1.

Trešās trešdaļas sākumā Latvijas izlases spēlētāji nokļuva ļoti izdevīgā situācijā. Tika noraidīti 2 Vācijas izlases spēlētāji un mūsējie varēja spēlēt vairākumā 5:3. Divu spēlētāju pārsvaru mūsu komandas spēlētāji lieliski izmantoja un guva vārtus. Pēc Grigorija Panteļējva un Aleksandra Macijevska piespēlēm skaistus vārtus guva Aleksejs Širokovs. Rezultāts 2:1 Latvijas izlases labā. Nepagāja ne četras minūtes, kad Vācieši rezultātu izlīdzināja, šoreiz precīzs bija Balkovs un nu jau 2:2.. Trešdaļas turpinājumā spēle kļuva asāka un sāka izpausties arī nelielas rupjības. Par pārkāpumu pret mūsu vārtu vīru Edgaru Masaļski, Osterlo saņēma pelnītu noraidījumu 2+2+10 (līdz spēles beigām). Mača turpinājumā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās un pēc 3 minūšu pauzes varēja sākties 5 minūšu papildlaiks.

Papildlaika sākumā bīstamāk uzbruka viesi, taču līdz vārtu guvumam neizdevās tikt nevienai no komandām un komandas varēja gatavoties „bullīšiem”.

Pirmais uz centra līnijas stājās viesu hokejists, kurš mēģināja pārspēt Edgaru Masaļsiki. Mūsu izlases vārtu vīrs bija savā vietā. Nākamo „bullīti” devās izpildīt DEL līgā spēlējošais Herberts Vasiļevs, taču arī šoreiz pārāks bija vārtsargs. Arī nākamie 2 „bullīši” bija neprecīzi. „Arēna Rīga” sanākušie Latvijas izlases līdzjutēji varēja līksmot, precīzi bija mūsu izlases spēlētāji Mārtiņš Cipulis un Aleksejs Širokovs, kamēr vāciešiem mūsu vārtsargu neizdevās pārspēt ne reizi.

Spēles beigu rezultāts 3:2 Latvijas izlases labā.

Nākamo spēli mūsu valstsvienība aizvadīs pirmdien 17:00 ar to pašu Vācijas izlasi.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV