Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Andrejs Rubins: Spēlēm jūtas gatavs

LETA, 01.06.2007. 18:30

Latvijas futbola valstsvienības pussargs Andrejs Rubins, kurš traumas dēļ izlaida vairākas pēdējās spēles, jūtas gatavs sestdien gaidāmajam 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas spēlei ar Spānijas izlasi.

"Ar veselību viss ir kārtībā, un esmu gatavs doties laukumā," atzina Rubins. "Patīkami atgriezties komandā un kopā ar partneriem gatavoties tik atbildīgajām cīņām. Vai es iziešu laukumā un cik ilgi spēlēšu, lems treneri."

Spriežot par izmaiņām, kuras ir notikušas Latvijas izlasē pēc tam, kad par galveno treneri atkal kļuvis Aleksandrs Starkovs, Rubins uzsvēra, ka tās esot minimālas. "Ilgus gadus esam strādājuši pēc viena stila, un tagad tas paliek. Manuprāt, tas ir pareizi. Taču var manīt, ka ar Starkovu disciplīna kļuva stingrāka. Nesaku, ka Andrejeva vadīšanas laikā nebijām disciplinēti, bet varēja justies nedaudz brīvāk."

Rubins uzsvēra, ka treneru maiņa Latvijas valstsvienībā var izrādīties viena no pozitīvām niansēm, kas komandai var noderēt mačos pret Spānijas un Dānijas izlasēm. "Starkovu mēs ļoti labi pazīstam un arī viņš zina mūsu stiprās un vājas puses. Futbolā bieži mēdz būt tā, ka pēc jauna trenera iecelšanas komanda ir uz pacēluma viļņa un var sagādāt pārsteigumu. Tieši tas var kļūt par vienu no mūsu trumpjiem."

Runājot par citiem Latvijas valstsvienības iespējamajiem trumpjiem mačos pret Spāniju un Dāniju, Rubins minēja ātru spēli un labu sniegumu aizsardzībā. "Mums uzmanīgi jāspēlē savu vārtu priekšā, lai neļautu izvērsties ātriem un tehniskiem spāņu futbolistiem. Protams, laimi būs jāmeklē pretuzbrukumos. Arī komandas raksturam un saliedētībai būs milzīga nozīme. Lihtenšteinas klupiens ir palicis aiz muguras un jāskatās tikai uz priekšu. Ja katrs futbolists spēlei atdos visus spēkus, rezultāts var būt labs."

Vērtējot Spānijas un Dānijas izlašu stipras un vājas puses, Rubins norādīja, ka abu vienību stils ir visai atšķirīgs. "Spāņiem vājo pušu tikpat kā nav. Viņi ir individuāli spēcīgi, bet ļoti emocionāli. Arī pret viņiem var spēlēt veiksmīgi. Savukārt dāņi spēlē tā saucamo masīvo futbolu, pielietojot spēku un atlētismu. Viņu stils līdzinās zviedriem, ar kuriem mēs daudzkārt esam spēlējuši labi."

Kā zināms, Rubins ilgu laiku nespēlēja ceļgala traumas dēļ. Futbolists, kurš pārstāv daudzkārtējo Krievijas čempionvienību Maskavas "Spartak", pagājušogad pārcieta divas operācijas.

Latvijas valstsvienības rindās Rubins aizvadīja 84 spēles, kurās guva astoņus vārtus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV