Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Bulgāri uzvarēti, tagad jāpošas uz Somiju

Jānis Dzērve, 09.04.2007. 11:30 | komentāri (3)

Vakar tenisa centrā „Lielupe” noslēdzās Deivisa kausa izcīņa Eiropas/Āfrikas zonas 2. grupā. Visā mačā Latvija Bulgārijas izlasi pārliecinoši uzvaraēja ar 4-1.
Bulgāri uzvarēti, tagad jāpošas uz Somiju

Galerijas:

To vai Deivisa kausa izcīņas 1. kārta tiks pārvarēta veiksmīgi, mūsu tenisisti noskaidroja jau sacensību otrajā dienā, kad dubultspēlē Ernests Gulbis/Deniss Pavlovs ar 7:5, 6:4, 6:2 uzveica Ivailo Trajkovu/Iļja Kuševu.

Kā jau ziņots, pēc piektdienas divām vienspēlēm rezultāts bija 2:0 Latvijas izlases labā, un uzvarai kopvērtējumā trūka vairs tikai viens punkts, kuru veiksmīgi tad arī Gulbis ar Pavlovu sagādāja.

Svētdienas spēles tika aizvadītas pavisam citā gaisotnē. Nekas vairs nevarēja izšķirties un tāpēc Latvijas izlases kapteinis Ģirts Dzelde, pēdējām divām vienspēlēm pieteica Denisu Pavlovu un Rihardu Emuliņu. Arī Bulgārijas komanda šīm spēlēm vairs nepieteica savu līderi Todoru Jeņevu.

Kā izrādījās, tad Pavlova un Kaņeva spēki bija ļoti līdzīgi, tomēr izšķirošajos brīžos veiksmīgāks bija Pavlovs un rezultātā visai pārliecinoša uzvara – 6:3, 6:1.

Pēdējā spēlē goda uzvaru bulgāriem tomēr izdevās izcīnīt, jo Latvijas izlases debitantam, 19 gadus vecajam Rihardam Emuliņam, pretī stājās Bulgārijas izlases kapteinis un spēlētājs vienā personā – Ivailo Trajkovs. Kaut arī spēle sākumā ritēja vienlīdzīgi, vēlāk tika likumsakarīgi bija tas, ka pieredzes bagātākais Ivailo Trajkovs apspēlēja Rihardu Emuliņu - 6:2, 7:5.

Deivisa kausa izcīņa. Eiropas/Āfrikas 2.grupa.
1. kārta.


Latvija – Bulgārija 4:1
Andis Juška – Todors Jeņevs 6:7(5), 6:3, 6:3, 7:6(3)
Ernests Gulbis – Ivailo Trajkovs 6:3, 6:2, 6:3
Ernests Gulbis/Deniss Pavlovs – Iļja Kuševs/Ivailo Trajkovs 7:5, 6:4, 6:2
Deniss Pavlovs – Jordans Kaņevs 6:3, 6:1
Rihards Emuliņš – Ivailo Trajkovs 2:6, 5:7

Kā vēstī daviscup.com, tad Latvijas tenisa izlases pretinieki Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas 2. grupas nākamajā kārtā ir Somijas komanda, kas saspringtā mačā ar 3:2 pieveica Kipru. Nākamās kārtas izspēle notiks no 20. līdz 22. jūlijam, Somijā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV