Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Latvija – Spānija 0:2

Gatis Kreceris, 03.06.2007. 11:00 | komentāri (8)

2008.gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē zaudējumu ar 0:2 pret Spāniju piedzīvoja Latvijas izlase. F grupas kopvērtējumā Latvija ar izcīnītiem trīs punktiem piecās spēlēs ir noslīdējusi uz pēdējo vietu.
Latvija – Spānija 0:2

Galerijas:

Jau gandrīz stundu pirms spēles pie „Skonto” stadiona spāņu līdzjutēji dziedāja dziesmas un dejoja. Mača pašā sākumā, pirmajā minūtē viesi izdarīja pirmo sitienu uz Koļinko sargātajiem vārtiem, tādējādi norādot, ka spēles favorīti ir viņi. Arī turpinājumā notikumus laukmā diktēja viesi.

Bieži vien laukumā bija situācijas, kad Latvijas izlases laukuma pusē atradās visi spēlētāji izņemot spāņu vārtsargu Ikeru Kasiljasu. Latvijas izlase savu pirmo uzbrukumu izveidoja mača 14. minūtē. Pa laukuma labo malu izgāja Bleidelis, kurš centrēja Karlsonam, taču reālas briesmas viesu vārtiem nedraudēja. Spēles 23. minūtē no 22 metriem spēcīgu sitienu izdarīja spāņi, taču mums par laimi bumba lidoja nedaudz pāri vārtiem. 30. minūtē izdevība atklāt mača rezultātu radās talantīgajam viesu uzbrucējam Davidam Villam. Mūsu soda laukumā apspēlējis Artūru Zakraševski Villa izdarīja sitienu, taču tas nebija precīzs. Puslaika otrajā pusē mūsu vārtu vīrs Aleksandrs Koļinko par runāšanu ar spēles arbitru nopelnīja brīdinājumu. 37. minūtē Latvijas izlases uzbrucējs Ģirts Karlsons panāca to, ka pie Spānijas vārtiem tiek izdarīts stūra sitiens. Stūri devās izpildīt Andrejs Rubins. Pēc centrējuma viesu soda laukumā visaugstāk uzlēca Oskars Kļava, taču viņa raidītā bumba ar galvu lidoja nedaudz garām vārtiem. Likās jau, ka pirmais puslaiks noslēgsies ar bezvārtu neizšķirtu, bet tā nenotika. 45. minūtē Artūrs Zakreševskis savā soda laukumā neveiksmīgi nospēlēja ar galvu, kā rezultātā tika zaudēti vārti. Gols tika ieskaitīts jau pieminētajam Davidam Villam. Rezultāts pēc aizvadītām 45 minūtēm bija 1:0 Spāņu labā.

Otro puslaiku aktīvi iesāka Latvijas izlase. 48. minūtē laba izdevība radās Verpakovskim, taču pietrūka pavisam nedaudz, lai Māris aizsniegtos līdz bumbai un raidīto to vārtos. Otrā puslaika sākumā spēle bija izlīdzinājusies un cīņa ritēja līdzīgi. 54. pie Spānijas izlases vārtiem stūri devās izpildīt Rubins, kurš centrēja bumbu viesu soda laukumā. Pirmais pie bumbas bija Zakraševskis, kurš ar galvu sita nedaudz pāri vārtu pārliktnim. Pēc nedaudz vairāk, kā 3 minūtēm 100% vārtu gūšanas momentu neizmantoja Verpakovskis, kurš pēc komandas kapteiņa Vitālija Astafjeva piespēles izgāja 1:1 ar Kasiljasu. Verpakovskim kā nākas neizdevās uzsist un bumba lidoja garām vārtiem. Ko neizdarīja Latvijas izlase, to izdarīja Spāņi. 61. minūtē rezultātu dubultoja Ksavi. Sitot no vārtu priekšas bumba pēc rikošeta ielidoja Koļinko sargātajos vārtos. Mūsu vārtsargs šajā situācijā bija bezspēcīgs. Turpinājumā abu komandu treneri izdarīja vairākas spēlētāju maiņas. Mūsu izlasē Andreju Rubinu nomainīja Genādijs Soloņicins, savukārt viesiem Davida Albeldas vietā laukumā nāca Ksabi Alonso. Mača beigu daļā bumbu vairāk kontrolēja viesi, taču rezultāts šajā spēlē vairāk nemainījās. Tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā pēdējo maiņu izdarīja Aleksandrs Starkovs. Ģirta Karlsona vietā laukumā devās Aleksandrs Cauņa, kuram tā bija debija nacionālās izlases sastāvā. Spēles beigu rezultāts 0:2.

Pēc spēles Latvijas izlases galvenais treneris atzina: „Latvijas izlase aizvadīja labu spēli. Kopumā otro puslaiku aizvadījām krietni labāk par pirmo. Spēlējām pret ļoti labu izlasi un parādījām tādu sniegumu uz kādu šobrīd bijām spējīgi. Mača lūzums bija pirmie zaudētie vārti. Neskatoties uz to, ka netika gūti vārti, labu spēli aizvadīja Verpakovskis, kuram pēc ilgāka laika šī bija labākā spēle izlasē”.

„Kopumā aizvadījām labu spēli. Kontrolējām mača gaitu visas 90 minūtes. Nebija viegli gūt vārtus, bet, kad iesitām pirmos tad spēlēt kļuva vieglāk, galvenokārt jau psiholoģiski”. Tā pēc spēles izteicās Spānijas izlases galvenais treneris Luiss Aragoness.

Latvija – Spānija 0:2 Villa (45’), Ksavi (61’).

Nākamo Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs trešdien, 6. jūnijā 21:30 „Skonto” stadionā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV