Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas valstsvienības futbolisti Rīgā tiekas ar Dānijas izlasi

LETA, 06.06.2007. 09:20

Šodien Latvijas valstsvienības futbolisti aizvada 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas spēli, tiekoties ar Dānijas izlasi.
Latvijas valstsvienības futbolisti Rīgā tiekas ar Dānijas izlasi
Spēle notiks Rīgā, "Skonto" stadionā, un sāksies plkst.21.30. Tiešraidē to varēs redzēt LTV7 kanālā.

Maču apkalpos tiesnešu brigāde no Itālijas ar galveno tiesnesi Mateo Simone Trefoloni priekšgalā. Viņam asistēs Renato faverani un Masimiliano Grili.

Latvijas valstsvienības sastāvā pēc diskvalifikācijas izciešanas šajā mačā atgriezīsies vadošais aizsargs Igors Stepanovs. Pastāv cerība, ka pēc traumas izārstēšanas Latvijas izlases pieteikumā tiks iekļauts uzbrucējs Marians Pahars.

Dānijas izlase Rīgā ieradās pēc skandalozā mača ar Zviedriju sestdien Kopenhāgenā. Jau ziņots, ka spēle sestdien tika pārtraukta 89.minūtē, kad kāds līdzjutējs centās uzbrukt tiesnesim pēc tam, kad viņš piešķīra 11 metru soda sitienu uz dāņu vārtiem, kā arī no laukuma noraidīja Kristiānu Poulsenu. Spēles rezultāts tajā brīdī bija 3:3. UEFA paziņojusi, ka līdz izmeklēšanas beigām rezultāts netiks apstiprināts. Visticamāk, dāņiem tiks ieskaitīts tehniskais zaudējums ar 0:3.

F grupā bez Latvijas un Dānijas valstsvienībām spēlē arī Zviedrijas, Spānijas, Ziemeļīrijas, Īslandes un Lihtenšteinas izlases. Līdz 2007.gada novembrim komandas aizvadīs divu apļu turnīru, katra ar katru sacenšoties savā un pretinieku laukumā. Pirmo divu vietu ieguvējas izcīnīs tiesības piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks no 2008.gada 7.jūnija līdz 29.jūnijam Austrijā un Šveicē.

Latvijas valstsvienība 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā ar trim punktiem piecās spēlēs ieņem septīto vietu. Latvijas futbolisti savā laukumā ar 0:1 zaudēja Zviedrijai, ar 4:0 sagrāva Īslandi un ar 0:2 piekāpās Spānijai. Savukārt viesos Latvijas komanda ar vienādu rezultātu 0:1 zaudēja Ziemeļīrijai un Lihtenšteinai. Pēc neveiksmes Lihtenšteinā no galvenā trenera amata atkāpās bijušais komandas galvenais treneris Jurijs Andrejevs.

Savukārt Dānijas izlase ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ieņem ceturto pozīciju. Dāņi savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Ziemeļīriju, viesos ar 2:0 pieveica Īslandi, ar 4:0 sagrāva Lihtenšteinu un ar 1:2 zaudēja Spānijai.

F grupas kopvērtējumā priekšgalā ar 14 punktiem atrodas Ziemeļīrijas izlase. Par diviem punktiem mazāk ir Zviedrijai un Spānijai. Ceturto vietu ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ieņem dāņi, bet piektajā un sestajā pozīcijā ar četriem punktiem atrodas Lihtenšteinas un Īslandes valstsvienības. Latvijas valstsvienība ar trim punktiem noslēdz grupas kopvērtējumu.

Līdz šim Latvijas un Dānijas izlases savā starpā tikušās divas reizes. 1992.gada augustā Rīgā 1994.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā tika fiksēts pārsteidzošs neizšķirts 0:0. Latvijai tā spēle kļuva par vēsturisku, jo izdevās izcīnīt pirmo punktu oficiālajos mačos pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Dāņi tajā laikā bija Eiropas čempioni. Savukārt tā kvalifikācijas cikla otrā apļa mačā Kopenhāgenā Latvija cieta neveiksmi ar 0:2.

FIFA pasaules rangu tabulā Latvija ieņem 104.vietu, bet Dānija atrodas 23.pozīcijā.

Latvijas futbola izlases sastāvs spēlei ar Dāniju: vārtsargi - Aleksandrs Koliņko, Andrejs Piedels, Pāvels Doroševs; aizsargi - Oskars Kļava, Deniss Ivanovs, Igors Stepanovs, Māris Smirnovs, Kaspars Gorkšs, Deniss Kačanovs, Dzintars Zirnis, Artūrs Zakreševskis; pussargi - Imants Bleidelis, Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns, Andrejs Rubins, Genādijs Soloņicins, Aleksejs Višņakovs, Andrejs Perepļotkins, Aleksandrs Cauņa; uzbrucēji - Māris Verpakovskis, Ģirts Karlsons, Marians Pahars, Andrejs Prohorenkovs, Vits Rimkus.

Dānijas futbola izlases sastāvs spēlei ar Latviju: vārtsargi - Tomass Sorensens, Jespers Kristiansens, Stefans Andersens; aizsargi - Dāniels Āgers, Kaspers Bogelunds, Larss Jakobsens, Leons Andrēasens, Martins Laursens, Mikāls Grāvgārds, Niklass Jensens; pussargi - Tomass Kalenbergs, Kristians Poulsens, Dāniels Jensens, Deniss Rommendāls, Mikāls Silberbauers, Rasmuss Vurts; uzbrucēji - Martins Jorgensens, Jespers Gronkjērs, Jons Dāls Tomasons, Niklass Bendtners, Mortens Rasmusens, Deniss Sorensens.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV