Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LJFL aktualizē jaunās futbolistu paaudzes veidošanu

easyget.lv, 06.06.2007. 09:40

Atjaunotajā Latvijas jaunatnes futbola līgas (LJFL) mājas lapā www.ljfl.lv bērniem, viņu vecākiem un citiem interesentiem tagad iespējams gūt plašu pārskatu un kontaktus bērnu futbola klubiem visā Latvijā. Mājas lapa, kurā atrodama jaunākā informācija par LJFL aktivitātēm, tapusi ar Nordea bankas finansiālu atbalstu, un tās galvenais mērķis – veicināt Latvijas jauniešu futbola attīstību, aicinot jauniešus iesaistīties futbola klubos.
LJFL aktualizē jaunās futbolistu paaudzes veidošanu

Šobrīd, kad daudzu prātus aizņem lielais futbols, aizvien aktuālāks kļūst jautājums par Latvijas izlases jauno maiņu, par nepieciešamību veidot jaunu un talantīgu futbolistu paaudzi. Tādēļ LJFL aicina visus bērnus, kas interesējas par iespējām spēlēt futbolu, ieskatīties mājas lapā publiskotajā sarakstā un izvēlēties savai dzīvesvietai tuvāko klubu. Jaunajā mājas lapā atrodama kontaktinformācija 60 futbola klubiem vairāk kā 30 Latvijas pilsētās.

Latvijas Jaunatnes futbola līgas valdes priekšsēdētājs Dainis Gudermanis: “Trenējoties futbolā, jauniešiem neatliek laiks veselību graujošām nodarbēm. Mūsu jaunā mājas lapa ir vēl viens solis ceļā uz to, lai palīdzētu jauniešiem atrast vērtīgu un veselīgu aizraušanos, un, kas zina, varbūt tas, kas aizsācies kā vaļasprieks, viņus pēc gadiem aizvedīs līdz pat Latvijas izlasei.”

Futbols patlaban droši saucams par pasaules sporta veidu Nr. 1. Taču tās nav tikai spēles kaislības, bet reāls ieguldījums savā veselībā. Kā noskaidrots Sporta Medicīnas valsts aģentūras 2006. gadā prezentētajā pētījumā par skolas vecuma bērnu fizisko sagatavotību, bērni, kas nodarbojas ar futbolu, ir labākā fiziskajā formā nekā tie viņu vienaudži, kas mācās sporta un parastajās skolās, un ar futbolu nenodarbojas. Pētījumā tika apsekoti 3 121 skolas vecuma futbolisti, un secināts, ka viņiem ievērojami labāk nekā citiem skolēniem attīstītas kardiorespiratorās spējas, ātrums un veiklība, ķermeņa spēks, roku kustību ātrums. Kā apliecina sporta mediķi, ja kardiorespiratorās spējas ir zemas, tas nozīmē lielāku risku nākotnē sirgt ar sirds un asinsvadu slimībām.

Latvijas Futbola federācija sadarbībā ar futbola banku Nordea pagājušajā gadā apgrozībā laidusi Futbola karti, kuras lietotāji automātiski kļūst par futbola mecenātiem, jo 40% kartes gada maksas nonāk LJFL rīcībā, tā veicinot jauniešu futbola attīstību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV