Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Māris Verpakovskis: Nespēja gūt vārtus ir mūsu galvenā problēma

LETA, 07.06.2007. 10:15 | komentāri (1)

Latvijas futbola valstsvienības uzbrucējs Māris Verpakovskis pēc trešdien notikušās 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas spēles ar Dāniju atzina, ka komandas nespēja ilgu laiku gūt vārtus šobrīd ir lielāka problēma.
Māris Verpakovskis: Nespēja gūt vārtus ir mūsu galvenā problēma
"Mačā ar Dāniju mēs turpinājām savu neveiksmīgu sēriju, nav ne gūto vārtu, ne izcīnīto punktu," pēc mača sacīja Verpakovskis. "Visi cenšas, bet fakts, ka ļoti sen neesam guvuši vārtus, jau piespiež psiholoģiski. Domāju, ja izdosies gūt vārtus, mēs atbrīvosimies psiholoģiski un spēlēt kļūs vieglāk. Kamēr neiesitīsim, nekas nemainīsies."

Verpakovskis atzina, ka Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs individuāli strādā ar viņu. "Viņš labi saprot, kas uzbrucējam laukumā jādara. Taču šeit recepte ir tikai viena, gūt vārtus."

Runājot par epizodi mača astotajā minūtē, kad Verpakovskis cīņā ar pretinieku krita dāņu soda laukumā, bet saņēma brīdinājumu par simulāciju, uzbrucējs neņēmās novērtēt galvenā tiesneša lēmuma pareizību. "Grūti pateikt vai tajā epizodē bija noteikumu pārkāpums. Lai tas paliek tiesneša ziņā. Pretinieks mani pagrūda, bet ne pārāk spēcīgi. Es pats esmu vainīgs neizmantotajā izdevībā, jo drusku par tālu no sevis palaidu bumbu un biju spiests cīnīties, lai to atgūtu."

Cits Latvijas valstsvienības uzbrucējs Marians Pahars, kurš pēc traumas izārstēšanas laukumā devās uz maiņu, savu sniegumu novērtēja pozitīvi. "Es izdarīju, ko varēju," teica Pahars. "Azartiski iekļāvos cīņā, piedalījos uzbrukumos un pat varēju gūt vārtus. Trīsdesmit minūtes pašlaik ir maksimālais laiks, ko varu pavadīt laukumā. Kopā ar komandu aizvadīju tikai četrus treniņus un ņemot vērā šo faktu, nospēlēju normāli, varēju gan apstrādāt bumbu, gan saspēlēties ar partneriem."

Spriežot par Latvijas izlases nespēju ilgu laiku gūt vārtus, Pahars atzina, ka Verpakovskim uzbrukumā ir nepieciešami palīgi. "Mūsu spēle uzbrukumā balstās uz Māri un viņš ir mūsu galvenais spēks. Priekšējā līnijā viņam ir grūti vienam. Otrs uzbrucējs Ģirts Karlsons ļoti cenšas, bet viņam trūkst šādu maču pieredzes. Domāju, ka šajā situācijā vairāk uzbrukumos varētu iesaistīties arī pussargi un aizsargi, jo galvenais uzdevums ir beidzot gūt vārtus un pārvarēt šo ieilgušo dikstāvi."

Latvijas valstsvienības aizsargs Igors Stepanovs, kurš mačā pret dāņiem atgriezās ierindā pēc diskvalifikācijas izciešanas, izteica nožēlu par spēles iznākumu. "Diezgan sāpīgs zaudējums. Domāju, ka bijām pelnījuši labāku rezultātu. Cenšamies ar dāņiem cīnīties līdzīgi, veidot asumu pie viņu vārtiem un brīžiem tas sanāca. Taču divas rupjas kļūdas pirmajā puslaikā neļāva cerēt vismaz uz neizšķirtu."

Savukārt cits Latvijas izlases aizsardzības spēlētājs Dzintars Zirnis, pēc kura divām kļūdām Dānijas izlases pussargs Deniss Romedāls guva abus vārtus, norādīja, ka situācijas aizsardzībā bija sarežģītas. "Pirmos vārtus zaudējām pēc kļūdas, veidojot mākslīgo aizmuguri. Kļūdījos pozīcijas izvēlē un Romedāls visu paveica meistarīgi. Brīdi, kad zaudējām otros vārtus, arī pazaudēju "savu" pretspēlētāju malā. Pārtraukumā treneris neko nepārmeta, bet gan centās nomierināt un atbalstīt. Mačā ar Dāniju mums bija vieglāk, nekā pirms dažām dienām ar spāņiem. Spāņi ir tehniskāki, bet dāņi vairāk pielieto spēka stilu. Taču mēs nespējām pienācīgi kontrolēt bumbu un izmantot savas stiprās puses."

"Nospēlējām labāk nekā ar spāņiem un arī uzbrukumā darbojāmies daudz drošāk," teica Latvijas valstsvienības pussargs Juris Laizāns. "Arī vārtu gūšanas iespējas mums bija. Taču dažas kļūdas aizsardzībā izšķīra mača likteni par labu pretiniekiem."
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV