Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Vai UEFA Čempionu līgas pusfinālā spēlēs 3 Anglijas klubi?

Gatis Kreceris, 11.04.2007. 12:00

Otrdien UEFA Čempionu līgā futbolā tika aizvadītas pirmās divas ceturtdaļfinālu atbildes spēles. "Chelsea" futbolisti dramatiskā cīņā izbraukumā ar 2:1 pieveica "Valencia" vienību, bet "Manchester United" ar 7:1 sagrāva AS "Roma" futbolistus.
Vai UEFA Čempionu līgas pusfinālā spēlēs 3 Anglijas klubi?
"Manchester United" un „Roma” komandu pirmajā spēlē uzvaru ar 2:1 savās mājās izcīnīja „Roma”. Mančestras futbolistiem atkāpšanās ceļš nebija un savās mājās bija nepieciešams revanšs. Jau pirmajā puslaikā mājinieki guva 4 vārtus un praktiski bija nodrošinājušu sev vietu turnīra pusfinālā. Otrajā puslaikā abas komandas kopā guva vēl 4 vārtus no, kuriem 3 Mančestras spēlētāji. Šādu vārtu birumu diez vai prognozēja pats karstākais "Manchester United" fans. "Manchester United" Anglijas premjer līgas turnīra tabulā atrodas pirmajā vietā, taču tikai par 3 punktiem no līderiem atpaliek nu jau otra pusfinālā iekļuvusī komanda "Chelsea". Mančestras klubs pēdējā premjer līgas mačā, spēlējot izbraukumā, ar 1:2 piekāpās turnīra astotās vietas īpašniecei „Portsmouth” vienībai, tādējādi „MU” noteikti gribēja reabilitēties savu fanu priekšā. AS „Roma” futbolisti uz Mančestru varēja doties ar labu noskaņojumu, pēdējā kārtas spēlē Itālijas A sērijā galvaspilsētas klubs izbraukumā ar 2:0 pārspēja turnīra 14. vietas īpašnieci „Catania” vienību. Nez vai lielākais AS „Roma” kluba pesimists varēja pieļaut domu, ka UEFA Čempionu līgas atbildes mačā romieši kapitulēs ar 6 vārtu starpību. Divu spēļu summā ar rezultātu 8:3 uzvarēja "Manchester United".

Dienas otrajā spēlē „Valencia” uzņēma titulēto angļu "Chelsea". Abu komandu pirmajā spēlē Londonā komandas nospēlēja neizšķirti 1:1. „Valencia” pēdējā Spānijas čempionāta spēlē bija piedzīvojusi zaudējumu vienai no turnīra pastarītēm „Athletic” ar 0:1. Spānijas čempionātā „Valencia” šobrīd atrodas ceturtajā pozīcijā, taču tik pat punktu ir „Zaragoza” futbolistiem. No līderiem „Barcelona”, „Valencia” atpaliek par 6 punktiem.

Atbildes mačā 32. minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Morjentess, šāds rezultāts apmierināja „Valencia” futbolistus, taču ne jau angļus. Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās ar 1:0 „Valencia” labā. Pēc pārtraukuma „Chelsea” samērā ātri guva vārtus un panāca neizšķirtu. Mača beigās neviena no komandām negribēja lieki riskēt un spēlēja droši, gaidot papildlaiku, taču jau tiesneša pieliktajā kompensācijas laikā „Chelsea” izveidoja uzbrukumu pa labo malu un Esjēns panāca 2:1 viesu labā. Kompensācijas laikā Mauriņjo izdarīja 2 taktiskās spēlētāju maiņas, tādējādi novilcinot laiku. Mačs tā arī noslēdzās ar rezultātu 1:2. Divu spēļu summā ar rezultātu 3:2 uzvarēja „Chelsea”.

Abu uzvarētāj komandu pretinieki noskaidrosies šovakar. „Bayern” savā laukumā uzņems itāļu „Milan”, savukārt „Liverpool” tiksies ar „PSV Eindhoven”. „Bayern” un „Milan” pirmajā mačā spēlēja neizšķirti 2:2, bet puslīdz vietu pusfinālā jau ir nodrošinājusi „Liverpool” komanda, kas pirmajā mačā izbraukumā ar 3:0 sagrāva „PSV Eindhoven” vienību. Tātad pastāv ļoti liela iespēja, ka pusfinālā iekļūs 3 Anglijas klubi.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV