Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Līdz rallijam “Cēsis 2007” vairs tikai nedēļa

easyget.lv, 08.06.2007. 09:40 | komentāri (3)

Rallijam „Cēsis 2007”, kas LMT Latvijas rallija čempionāta kalendārā atzīmēts kā ceturtais posms, sagatavošanās darbi rit pilnā sparā. Ko par vēl neiepazīto trasi saka sportisti, lūdzu komentāru pilnpiedziņas klašu pārstāvjiem.
Līdz rallijam “Cēsis 2007” vairs tikai nedēļa

Galerijas:

Pierakstīt trasi stenogrammas vajadzībām sportistiem būs ļauts tikai divas dienas pirms rallija pirmā sacensību datuma, kas nosprausts 16. jūnijā. Tomēr jau tagad rallistiem dota pietiekami plaša informācija, lai noprastu gaidāmo sacensību sižetu. Šoreiz komentāri no pilnpiedziņas ieskaitēs pārstāvēto ekipāžu pilotiem, starp kuriem arī meklējams iespējamais rallija uzvarētājs absolūtajā vērtējumā. Ivars Vasaraudzis ir šo sacensību favorīts, jo vienīgais rallijā „Cēsis 2007” startēs ar šobrīd pasaulē ātrākās rallija klases spēkratu. Jau sezonas sākumā viņa komanda ieplānoja pieteikties šajā rallijā ar īrētu „Mitsubishi Lancer WRC” sacīkšu auto, tā arī notiks.

Konkrētais auto būs jau iepriekšējā čempionāta posmā „Talsi 2007” izmantotais, tāpēc tā vadīšanu sportists iepazinis un skatītājiem atrādījis. Cēsu publikai šādas klases spēkrats nebūs jaunums. Rallija rīkotāji tādas klases mašīnas piesaistījuši katru gadu, izņemot pērno. Šīs apkaimes ceļus reiz deldējis ikšķilnieks Matīss Mežaks ar „Ford Escort WRC”, arī igaunis Marguss Muraks ar „Toyota Corolla WRC”. Tomēr pat tolaik šie spēkrati nebija tie modernākie uz pasaules līmeņa fona, šis gan. Ivaram Vasaraudzim kā rallija potenciālajam uzvarētājam vārds pirmajam: „Divas trešdaļas no rallija ātrumposmu kopgaruma būs jāveic trīs garos ātrumposmos, kas turklāt ierindoti vienā dienā. No dalībnieku viedokļa tas nebūs viegli.”

„Mūsu valsts rallijos ir vairāki leģendāri, toties garumā īsi ātrumposmi, kurus piloti var nobraukt ar aizsietām acīm un stūrmaņa sniegtā informācija ir teju lieka. Toties visus pagriezienus un bīstamos šķēršļus 27 kilometrus garā ātrumposmā gan neiekalsi galvā, tāpēc te visi brauks pēc stenogrammas, tai jābūt precīzai,” nosaka Ivars Vasaraudzis. Varbūt vieglāk būs tiem, kuri kādreiz startējuši pasaules rallija čempionāta posmā. Tāds ir Andis Neikšāns: „Nekādu priekšrocību pasaules rallija čempionāta posmu izbaudījušiem te nebūs, lai arī tādās sacensībās ātrumposmi ir pat divkārt garāki, kā šie pieminētie. Gana sagatavoti šādiem pārbaudījumiem ir arī mani konkurenti.”

„Vai katrs uz augstu vietu tēmējošs pilots dodas uz treniņu zāli, lai krātu fizisko izturību nogurdinoši gariem ātrumposmiem. Tāpat teju visi būs parūpējušies par cietāka gumijas sastāva riepu uzmontēšanu sacīkšu mašīnām, lai protektors tām nenodiltu jau ātrumposma vidū. Plus sportisti atcerēsies arī iepildīt degvielas tvertnēs vairāk benzīnu, lai muļķīgi neizstātos no sacensībām tukšas bākas dēļ, kuras rezerves tik garos ātrumposmos izsmeļ ātri. Labākajiem pilnpiedziņas klašu spēkratiem degvielas patēriņš sacīkšu režīmā taču sasniedz 70 litrus uz 100 kilometriem!” noslēdz Andis Neikšāns. Tomēr neviens no četru riteņu piedziņas pārstāvētajiem sportistiem tāpēc gaidāmo ralliju nevērtē slikti, vēl vairāk.

Visi lūdzas pēc lietus, kas vienmēr šajā rallijā, izņemot pagājušo gadu, izmērcējis Cēsu apkārtnes ceļus, tos padarot slidenus. Meistarīgākie šādi spējuši atrauties no sekotājiem, nepieredzējušākie atkal mācījušies braukt pa slapju segumu. Par varbūtējo lietu sinoptiķi joprojām klusē, taču jāpiekrīt Aivja Egles sacītajam: „Lietussargus skatītājiem iesaku ņemt līdzi jebkurā gadījumā. Ja būs lietus, uz goda pjedestāla redzēsit tos talantīgākos braucējus. Ja tas nebūs, vienalga paglābsieties no mokoši svelmīgās saules.” Viņam taisnība, šīs dienas ir radītas laba iedeguma ķeršanai. Rallisti gan atpūšas savādāk. Piemēram, Jānis Āzis atgriezies no Francijas pēc piektās vietas iegūšanas turienes rallijreidā ar savu pamatauto, Ogres pusē būvēto „Oscar”.

Raimonds Strokšs nesenajā minirallijā „Jaunpils” variējis ar stenogrammas pierakstu un pat šādos apstākļos tur plūcis uzvaras laurus. Jānis Feldmanis šajā pašā minirallijā stūrmaņa krēslā vizinājis 15 gadus veco meitu. Jānis Vorobjovs brīvdienas pavadījis, iepazīstot makšķerēšanas ābeci. Ainārs Igaveņš izceļojies pa Āfrikas valsti Tunisiju. Aivis Egle bijis uz kāzām vienam no komandas mehāniķim, Andis Neikšāns jūrā izmēģinājis iegādāto kaitborda ekipējumu. Viņi visi apstiprinājuši dalību rallijā „Cēsis 2007”, kur beidzot vasaras sezonu uzsāk vēl divi sportisti, ar kuriem vismaz kāds pilnpiedziņas kategorijā rēķinās. Rallijā startēs Andris Baumanis, iepriekšējā rallijā „Talsi 2007” viņa stūrmanis izlēma ciemoties klases salidojumā. Ierindā būs arī Guntars Butlers, viņš saārstējis muguras traumu pēc vairākiem kūleņiem ar savu ielas auto.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV