Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Nedēļas nogalē pret Rumānijas izlasi

easyget.lv, 08.06.2007. 13:05

Šajā nedēļas nogalē Latvijas vīriešu volejbola izlase mēģinās izcīnīt pirmo uzvaru Eiropas līgas ietvaros. Mūsu volejbolistu pretinieki sestdien (9. jūnijā) un svētdien (10. jūnijā) būs Rumānijas valstsvienība.
Nedēļas nogalē pret Rumānijas izlasi
Šī būs īpaša nedēļas nogale visam Latvijas volejbolam, jo pirmo reizi volejbols tiks spēlēts „Arēnā Rīga”. Sestdien spēle sāksies pulksten 17.30, bet svētdien pulksten 14.00. Abas spēles tiešraidē translēs arī LTV7 kanāls.

Šobrīd gan latvieši, gan rumāņi C apakšgrupā ieņem pēdējās divas vietas un pagaidām ne vienai, ne otrai komandai nav izdevies izcīnīt uzvaru. Mūsu volejbolisti maija beigās Valmierā „Vidzemes Olimpiskajā centrā” piedzīvoja divus zaudējumus pret Slovākijas valstsvienību (1:3, 1:3), bet nedēļu vēlāk izbraukumā Turcijas pilsētā Konjā parādot krietni saturīgāku sniegumu divas reizes piekāpās arī turkiem (1:3, 2:3). Līdzīgi (ne)veicies arī rumāņiem, kuri pirmajās divas spēlēs piedzīvoja zaudējumus pret turkiem (0:3, 2:3), bet pēc tam divas reizes atzina arī Slovākijas izlases pārākumu (1:3, 1:3).

„Rumānijas izlase ir pietiekami spēcīga, bet ar viņiem noteikti var spēlēt. Sastāvs salīdzinājumā ar pagājušo gadu praktiski nav mainījies. Viņiem ir viens izteikts līderis – diognālēs uzbrucējs, kurš ir kreilis. Nedaudz paanalizējot spēļu video ierakstus var secināt, ka rumāņiem ir diezgan nestabila serves uzņemšana. Ja mums izdosies agresīvi servēt un radīt viņiem problēmas, tad rezultāts noteikti neizpaliks”, dienu pirms pirmās spēles atzina Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Salīdzinājumā ar spēlēm pret Turcijas valstsvienību, Latvijas izlases galvenais treneris Raimonds Vilde valstsvienības sastāvā izdarījis vienu maiņu. Ruslana Sorokina vietā spēlēm pret Rumānijas valstsvienību pieteikts Valters Ramma. „Sākotnēji bija doma ļaut sevi pierādīt arī Jānim Pēdam, bet visticamāk to darīsim nākamajās spēlēs. Jānis jau aizvadījis vairākus treniņus ar komandu un grib spēlēt”, teica Vilde

Latvijas izlases sastāvs spēlēm ar Rumānijas valstsvienību: Ansis Medenis, Valters Ramma, Vjačeslavs Grimailovs, Gundars Celitāns, Armands Celitāns, Agris Leitis, Ivars Kovals, Viktors Koržeņevičs, Jevgeņijs Grimailovs, Tomass Kalniņš, Lauris Iecelnieks un Austris Štāls (libero).

C grupas tabula
Slovākija 4-0 12:4 8p.
Turcija 4-0 12:5 8p.
Latvija 0-4 5:12 4p.
Rumānija 0-4 4:12 4p.

Eiropas līgas spēles:
Latvija – Rumānija pl. 17.30 (Arēna Rīga)
Latvija – Rumānija pl 14.00 (Arēna Rīga)



Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV