Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Sestdien notiks Latvijas čempionāti orientēšanās taku distancē

easyget.lv, 08.06.2007. 13:15

Sestdien, 9.jūnijā, plkst. 12.00 Siguldā notiks divi čempionāti orientēšanās taku distancē (OTD) - Latvijas 1. Paralimpiskais čempionāts orientēšanās taku distancē un Latvijas 3. atklātais čempionāts orientēšanās taku distancē. Šo čempinātu mērķis ir radīt līdzvērtības un vienotības gaisotni plašās iedzīvotāju aprindās ar dažādām fiziskajām īpašībām un tajā pašā laikā popularizēt orientēšanās taku distancē kā vienu no visaptverošākajiem aktīvās atpūtas veidiem. Sacensībās noskaidros Latvijas labāko Paralimpisko orientieristu, Latvijas labāko Paralimpisko komandu, kā arī Latvijas labāko orientieristu taku distancē.
Sestdien notiks Latvijas čempionāti orientēšanās taku distancē
Orientēšanās taku distancē ir viens no jaunākajiem orientēšanās sporta veidiem. OTD dalībnieks ar kartes un kompasa palīdzību apmeklē kontrolpunktus (KP) noteiktā secībā - pavēles distancē. Dalībniekam ir jānosaka, kurš no apvidū izliktajiem, vairākiem KP atbilst kartē iedrukātā aplīša centram un kontrolpunkta atrašanās vietas dabā aprakstam. Savu lēmumu dalībnieks apstiprina, atzīmējoties īpašā kontrolkartiņā. Par pareizu atbildi dalībnieks iegūst vienu punktu. Uzvarētāju nosaka pēc nopelnīto punktu summas, nevis pēc distancē pavadītā laika.

Šajā orientēšanās sporta paveidā tiek līdzvērtīgi vienoti dalībnieki ar dažādām fiziskajām īpašībām. Vismazkustīgākajam cilvēkam ar īpašajām vajadzībām, kurš pārvietojas ar ratiņkrēslu, kruķu, spieķu, pavadītāju rokas atbalsta u.c. palīglīdzekļu palīdzību, ir iespējams līdzvērtīgi sacensties un arī uzvarēt visveselāko un spēcīgāko sportistu tāpēc, ka distancē patērētais laiks rezultātu nenosaka. Distanču garumi no 1 līdz 3,5 km. Pēc OTD sacensību noteikumiem dalībnieki neklasificējas pēc vecuma un dzimuma.

Dalībnieki varēs stratēt 3 grupās: „A” grupā – dalībnieki, kuri pārvietojas ar palīglīdzekļiem u.c. īpašajām vajadzībām (t.sk. arī ārēji neredzamām), kuriem ir pieredze orientēšanās sportā un kuri ir droši par savām kartes lasīšanas un navigācijas spējām; „B” grupā – dalībnieki, kuri pārvietojas ar palīglīdzekļiem u.c. īpašajām vajadzībām (t.sk. arī ārēji neredzamām), iesācēji un arī tie, kuri vēl nav droši par savām kartes lasīšanas un navigācijas spējām; Atklātajā grupā - jebkurš orientierists, kas neatbilst paralimpisko dalībnieku grupām, bet kam ir interese un vēlēšanās iepazīties ar sacensībām orientēšanās pastaigā taku distancē.

Sacensībās visas grupas veiks vienu distanci, un ja paralimpiskās grupās kādam no “B” grupas dalībniekiem rezultāts ir augstāks par “A” grupas dalībnieka labāko rezultātu (t.i. visvairāk iegūto punktu), tad dalībnieks automātiski tiek pārcelts “A” grupā un saņem valsts Paralimpiskā čemipona titulu. Atklātajā grupā uzvarētājs saņem valsts taku distances čempiona titulu.

Čempionātus rīko Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar biedrību “A2”un biedrību “Aicinājums Tev”.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV