Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Dānijas Futbola federācija plāno protestēt pret UEFA pieņemtajiem lēmumiem

LETA, 09.06.2007. 10:30

Dānijas Futbola federācijas (DBU) pārstāvji plāno iesniegt protestu pret UEFA Disciplinārās komitejas piektdien pieņemto lēmumu bargi sodīt šīs valsts izlasi par 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas spēlē ar Zviedriju notikušo incidentu.
Dānijas Futbola federācija plāno protestēt pret UEFA pieņemtajiem lēmumiem
"Šis ir ekstrēmi bargs sods," teica DBU ģenerālsekretārs Džims Stjerns Hansens. "Neviens nenoliedz mūsu vainu, bet šādus sodus tomēr neesam pelnījuši. Tie nopietni pārsniedz Disciplinārās komitejas kompetences rāmjus."

Jau ziņots, ka UEFA piektdien nolēma piešķirt Zviedrijas izlasei uzvaru ar 3:0 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas F grupas pārtrauktajā spēlē pret Dāniju.

Tāpat Dānijas Futbola federācijai (DBU) būs jāsamaksā 100 000 Šveices franku (42 700 latu) liels naudas sods un nākamās četras mājas spēles Eiropas čempionāta kvalifikācijā būs jāaizvada vismaz 250 kilometru attālumā no Kopenhāgenas. Starp šīm četrām Dānijas spēlēm ir cīņa arī ar Latviju, kas Dānijā notiks 17.oktobrī.

Pirmā no šīm četrām spēlēm - 12.septembrī ar Lihtenšteinu - Dānijai būs jāaizvada arī aiz slēgtām durvīm.

Jau ziņots, ka Zviedrijas izlases spēle ar Dāniju 2.jūnijā Kopenhāgenā tika pārtraukta 89.minūtē, kad līdzjutējs centās uzbrukt mača galvenajam tiesnesim Herbertam Fandelam. Spēles rezultāts tajā brīdī bija 3:3.

Pēc Dānijas izlases futbolista Kristiana Poulsena noraidījuma un piešķirta 11 metru soda sitiena uz mājinieku vārtiem laukumā izskrēja vīrietis un centās uzbrukt Fandelam. Pārsteigtais tiesnesis, kurš vēl maijā tiesāja UEFA Čempionu līgas finālspēli starp "AC Milan" un "Liverpool" vienībām, nekavējoties nosvilpa spēles gala signālu un nogāja no laukuma.

UEFA piektdien nolēma arī Poulsenu diskvalificēt uz trīs spēlēm. Vienu viņš jau ir izlaidis, jo trešdien Rīgā nepiedalījās mačā ar Latviju.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV