Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noskaidroti Rīgas čempioni orientēšanās sportā

easyget.lv, 12.06.2007. 09:27

9. un 10.jūnijā Ādažu poligona teritorijā notika Rīgas pilsētas 2007.gada čempionāts, jaunatnes meistarsacīkstes un veterānu sacensības orientēšanās sportā. Pirmajā sacensību dienā dalībnieki veica garo distanci, bet otrajā dienā mērojās spēkiem stafetes sacensībās.
Noskaidroti Rīgas čempioni orientēšanās sportā
Šogad Rīgas pilsētas čempionāts pulcēja vairāk nekā 320 orientieristus, kas spītējot karstajiem laika apstākļiem, spēja veikt dažādas grūtības un garuma distances. Kā jau ierasts, visvairāk kilometri garajā distancē bija jānoskrien elites grupu skrējējiem, šoreiz elites vīri veica 13,4 km garu distanc, bet dāmas – 8,3 km. Šajās grupās par uzvarētājiem kļuva attiecīgi Renārs Roze (OK Ogre) un Baiba Ozola (OK Mona). Vīru elites grupā otro ātrāko rezultātu uzrādīja Jānis Kūms (OK Alūksne), kurš vēl ir tikai junioru vecumā. Savukārt trešajā vietā ierindojās Kaspars Kārkliņš (OK Purva Bridējs).

Sievu elites grupā pieredzējušajai Baibai Ozolai piekāpās Zanda Abzalone (OK Viga) un Mārīte Knēta (OK Mona), attiecīgi izcīnot otro un trešo vietu.

Stafetes sacensībās abās elites grupās līdz pat pēdējam brīdim norisinājās spraiga cīņa par godalgotajām vietām. Vīru elites grupā pēdējā etapā uzvaru izcīnīja OK Ogre komanda, kuras sastāvā startēja Kristaps Kaimiņš, Edgars Sparāns un garās distances uzvarētājs Renārs Roze. Savukārt, otrajā vietā šoreiz Briksnis ar Ģirtu Veģeri, Intu Kalniņu un Jāni Krūmiņu, bet trešie palika 3.14 o-team – Jānis Kūms, Atis Dandens un Artūrs Pauliņš.

Arī dāmu elites grupā uzvarētājas noskaidrojās tikai pēdējā etapa laikā, kad vadībā esošo OK Purva Bridējs komandas pēdējā etapa veicēju Ilzi Žagari apsteidza OK Mona pārstāve Mārīte Knēta. Līdz ar to pirmajā vietā OK Mona, kuras sastāvu veidoja Baiba Ozola, Ieva Puriņa un Mārīte Knēta, bet otrās OK Purva Bridējs – Laima Klauža, Kristīne Veita un Ilze Žagare. Savukārt trešo vietu izcīnīja OK Viga – Ieva Veģere, Iveta Brūvere un Lienīte Līce.

Sacensības rīkoja OK Viga pārstāvji. Individuālās sacensības tika iekļautas Latvijas Kausā 2007, bet stafetes – Latvijas Stafešu kausā 2007.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV