Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Tallinas ielas iekaro "Red Bull Racing" Formula 1

easyget.lv, 13.06.2007. 09:05

Aizvadītajā nedēļas nogalē tūkstošiem cilvēku bija pulcējušies vienuviet Tallinā, lai klātienē, iespējams, ka pat pirmo reizi savā dzīvē vērotu īstu Formula 1 bolīdu, kas atšķirībā no citām Baltijā redzētajām F1 formulām demonstrēja arī savu jaudu un ātrumu.
Tallinas ielas iekaro "Red Bull Racing" Formula 1
Šī bija pirmā reize Baltijā, kad īsts Formula 1 bolīds priecēja visus autosporta interesentus ar vairākiem paraugdemonstrējumiem. Tallinas ielās izveidotajā autošosejas trasē "Linnaring" bija ieradusies "Red Bull Racing" komanda ar vienu no jaunajiem F1 kandidātiem – portugāli Filipi Migelu Albukerki, kurš ir viens no "Red Bull Junior Team" pilotiem. Jaunais portugāļu pilots savu dzīvi ar autosportu ir saistījis kopš septiņu gadu vecuma, kad sāka piedalīties kartingu sacensībās. Šobrīd jaunajam talantam ir 22 gadi un viņš pašlaik atrodas 3. vietā "World Series by Renault" Formula Renault 3.5 pilotu ieskaitē.

Lai arī jaunā pilota vienīgais dzīves sapnis ir kļūt par F1 komandas pilotu, viņš savas un jauno Baltijas pilotu izredzes iekļūt F1 pilotu rindās komentē izvairīgi: "Viss ir atkarīgs no F1 komandu īpašniekiem. Viņi ir tie, kuri nosaka komandas sastāvu. Nav mazsvarīga sportiskā pieredze un tituli, bet tikai ar tiem tālu netiksi. Bieži F1 karjera sākas ar šādiem paraugdemonstrējumiem, bet tiem seko nebeidzami testi, un vienalga izvēli izdara komandas īpašnieks un sponsori."

Filipe Migels Albukerke ar "Red Bull Racing" F1 bolīdu "Linnaring" trasē veica vairākus paraugdemonstrējumus, kuru laikā visi klātesošie varēja izbaudīt īstas F1 formulas motora skaņu, sajust tās jaudu un redzēt tās ātrumu. Improvizētās sacīkstēs pret Volkswagen Golf GTI un Lamborghini Gallardo automašīnām, kuras pilotēja pazīstami igauņu autošosejas piloti, visiem klātesošajiem bija reāla iespēja salīdzināt ko nozīmē ielas auto, sporta auto un autosporta karaliene – Formula 1. "Red Bull Racing" bolīds neradīja nemazākās ilūzijas un cerības pārējo divu automašīnu pilotiem. Tā bija bezkompromisu cīņa, kurā pārliecinoši ātrāka bija formula.

Nākamais "Red Bull Racing" Formula 1 šova pieturas punkts paredzēts Slovākijā. Vairāk informācijas par "Red Bull Racing" komandu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā www.redbullf1.com
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV