Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Cēsu rallijs – grūtākais sezonā

easyget.lv, 13.06.2007. 09:10 | komentāri (8)

Šīs nedēļas nogalē Cēsu apkārtnē un Piebalgas ceļos risināsies ceturtais LMT Latvijas rallija čempionāta posms, rallijs „Cēsis 2007”, kas šogad atšķirsies ar gariem, prasīgiem ātrumposmiem un būs īpaši draudzīgs skatītājiem.
Cēsu rallijs – grūtākais sezonā
SEB Unilīzinga komandas ekipāžai Jānim Vorobjovam / Guntim Ervaldam šis būs smagākais rallijs. Papildus tam, ka pašiem jāgatavojas rallijam un jāgatavo automobilis, Guntim klāt nāk rallija organizēšanas darbi, jo viņš ir viens no rallija rīkotājiem.

„Es Cēsu rallijā esmu nedaudz apdalīts, jo stūrmanis man velta mazāku uzmanību nekā citos rallijos - visu laiku risina pa telefonu dažādus organizatoriskus jautājumus, tāpēc šogad es Guntim izteicu ultimātu – treniņu laikā telefonam jābūt izslēgtam,” jokojot saka Jānis Vorobjovs. „Lai varētu uzrādīt labu rezultātu šajā rallijā, trase ir jāpieraksta ļoti uzmanīgi un precīzi, nekas nedrīkst novērst uzmanību un izsist no ritma.”

Katru gadu Cēsu rallijā tiek ieviests kāds jaunums un izmaiņas, lai atšķirtos no citām sacensībām. Šogad rallija trasē iekļauti vairāki neparasti gari ātrumposmi, kuru garums sasniedz turpat 30 kilometrus. Arī citos rallijos ir gari ātrumposmi, taču Cēsīs šogad tādi būs visi otrās dienas posmi. „Cēsu rallijs tiek veidots tāds, kāds mums patīk – ātri dopi, vēls starts,” saka Guntis Ervalds. „Jānis nepiedalās trases izveidē un līdz pēdējam brīdim nezina, kādi ceļi tiks iekļauti rallijā, bet trase tiek veidota tāda, kādā mēs varam uzrādīt savus labākos rezultātus.”

„Mēs nekad neesam uzvarējuši Cēsu rallijā...” daudznozīmīgi piebilst Guntis. „Uz starta atkal ir Ivars Vasaraudzis ar WRC automašīnu, tāpēc tas mums īsti reāli nebūs arī šogad. Gribam būt best of the rest – ātrākie no pārējiem.” „Centīsimies būt tikpat stabili, cik mūsu atbalstītāji – SEB Unilīzings, Axio Capital un Valvoline!” piebilst Jānis.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV