Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Par jumtu apkopi ziemā

Junteko, 05.02.2009. 11:29 | komentāri (1)

Apledojušas ietves, lāstekas, kas bīstami karājas pie jumta kores, no māju jumtiem lejupslīdošs sniegs - tās ir lietas, kas ziemai raksturīgas ik gadu. Lai novērstu ziemas apstākļu izraisītus potenciālus draudus un bojājumus, Jumteko ir apkopojis jumtu apkopes padomus un ieteikumus ēku īpašniekiem.
Par jumtu apkopi ziemā

Jumta seguma kopšanas īpatnības nosaka jumta seguma veids. Katram veidam ir savas specifiskas īpašības un prasības ekspluatācijas laikā, ko jāievēro, ja vēlamies panākt maksimālu kalpošanas laiku. Jebkuru jumta segumu un arī notekcaurules speciālisti iesaka kopt 2 reizes gadā- pavasarī un rudenī. Ir svarīgi, lai uz jumta neatrastos nekādi tur nepiedienoši priekšmeti- kāpnes, aizmirsti priekšmeti, aiz kuriem var krāties lapas u.c. netīrumi, kas pamazām bojā jumtu.

Jumta tīrīšana ir paaugstinātas bīstamības darbs, tādēļ jāievēro drošības prasības. Ziemā un atkušņu laikā jumta tīrīšana no sniega veicama regulāri, neļaujot sniega slānim sakrāties biezākam par 20-30 cm.

Tīrīšanas laikā jāievēro šādi noteikumi:

•    pirms darba uzsākšanas obligāti jāinstruē strādnieki, kas tīra jumtu;
•    strādnieki jānodrošina ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem;
•    jumts jātīra tikai ar koka lāpstu. Kategoriski aizliegta metāla lāpstu un laužņu lietošana;
•    plānā ledus kārta no jumta nav jātīra, izņemot pār jumtu pārkārušos ledus kārtu, kura obligāti notīrāma, lai novērstu lāsteku veidošanos un krišanu;
•    jāiežogo ietve (vajadzības gadījumā arī iela) visā iespējamā sniega krišanas platumā;
•    jānoliek dežuranti pie iežogojuma uz visu darba veikšanas laiku;
•    aizliegts mest sniegu uz elektrības, telefona un citiem vadiem un apstādījumiem, lai pasargātu tos no bojājumiem;
•    sniega nomešanas laiks nosakāms atkarībā no vietējiem apstākļiem (ielas platuma, ēkas stāvokļa attiecībā pret sarkano līniju, kustības intensivitātes u.c.).

Jumta regulāru apkopju un tīrīšanas procesu labāk būtu uzticēt profesionāļiem un uzņēmumiem, kuri specializējas jumiķu darbam. Ņemot vērā sarežģīto un bīstamo jumta tīrīšanas procesu, kas risinās lielā augstumā, bez atbilstoša drošības ekipējuma un pieredzes veikt pašrocīgi būtu neapdomīgi un vairāk kā riskanti. Izmaksas, kuras saistās ar jumta apkopšanu un servisu ir demokrātiskas, attiecībā uz risku, kas saistīts ar veicamajiem darbiem un apstākļiem.

Iepriekš minētais ieteikums par profesionāļu izvēli jumta apkopšanas darbiem kalpo arīdzan kā drošības un izpildes garants. Jumteko kā specializētais jumiķu uzņēmums Latvijā, kurš darbojas kopš 2002.gada. Sākotnēji no kompānijas, kura veica jumta ieklāšanas darbus, Jumteko ir attīstījusies līdz stabilam pilna jumtu servisa apkalpošanas partnerim, sniedzot profesionālus jumtu servisa sezonālas apkopšanas, remonta un avārijas izsaukuma darbus.

Jumteko ir pirmais profesionālais jumiķu uzņēmums Latvijā, kas piedāvā jumtu apkopes pakalpojumus, kā arī jumta avārijas brigāžu servisu. Jumteko ir izveidojis speciālu piedāvājumu paketi jumta ilgmūžības, energoefektivitātes, drošības un estētiskuma veicināšanai.

Uzņēmums Jumteko ir dibināts 2002. gadā un patreiz ir izaudzis par vienu no vadošajiem jumiķu uzņēmumiem Latvijā. Kompānija nodrošina pilnu jumtu un fasāžu celtniecības objektu vadību un darbu izpildi, no jumtu projektēšanas līdz pēc-garantijas apkopei. Uzņēmuma piedāvātie jumta segumi aptver gan skārda, šindeļu, lietos, dakstiņa (Monier), metāla (Ruukki, u.c.) un saules kolektoru jumtus. Tāpat Jumteko uzstāda jumta elementus, tajā skaitā jumta logus (Velux, Roto).

Lai sīkāk iepazītos ar Jumteko piedāvātājiem pakalpojumiem jumta apkopei pirms-ziemas un ziemas sezonā aicinām sazināties ar uzņēmuma speciālistiem pa telefonu 28800880, kā arī apmeklējot mājas lapas www.jumteko.lv un www.jumtaserviss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV