Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Atzīti blogu autori testēs Tele2 mobilo internetu

Krista Grasberga, 24.03.2009. 17:03 | komentāri (1)

No 24. marta līdz 7. aprīlim trīs populāri interneta blogu autori testēs Tele2 pakalpojumu „Mobilais internets”, lai pārliecinātos par tā kvalitāti un lietošanas ērtumu. Savā lietošanas pieredzē ar blogu lasītājiem dalīsies Latvijas interneta vidē labi pazīstamas personības – Artūrs Zeļenkovecs (http://www.archija.info), Miks Latvis (http://www.onkulis.com) un Artūrs Mednis (http://arturs.jaffa.lv).

„Mūsdienās iespēja pieslēgties ātrgaitas internetam, neatkarīgi no atrašanās vietas, kļūst arvien būtiskāka daudziem cilvēkiem, tādēļ Tele2 ir ilgstoši strādājis un turpinās strādāt pie tā, lai saviem klientiem šo pakalpojumu varētu nodrošināt nevainojamā kvalitātē. Tieši tāpēc aicinājām t.s. blogerus, kuriem nepārtraukts interneta pieslēgums portatīvajā datorā ir ikdienišķa nepieciešamība, novērtēt mūsu paveikto un sniegt savus ieteikumus šī pakalpojuma turpmākā uzlabošanā,” stāsta Jānis Spoģis, Tele2 mārketinga direktors.
 
Tele2 „Mobilais internets” ir pakalpojums, kas ar ātrgaitas datu pārraides modema palīdzību nodrošina iespēju no portatīvā vai stacionārā datora pieslēgties internetam jebkurā vietā Latvijā. Vietās, kur pieejams 3G/HSDPA* tīkls, datus var lejupielādēt ar teorētisko ātrumu līdz pat 7,2 Mb/s. Savukārt faktiskais jeb vidējais lejuplādes ātrums tīklā ir 3 Mb/s, kas atkarīgs no lietotāja atrašanās vietas, tīkla noslodzes un citiem apstākļiem. Kopš marta darbojas uzlabota Tele2 mobilā interneta versija, kas bez HSDPA tehnoloģijas piedāvā arī ātrgaitas datu augšupielādes tehnoloģiju (HSUPA) līdz pat 1,4 Mbit/s.

„Mobilais internets” ir pieejams ikvienam interesentam, ne tikai Tele2 klientiem. Šobrīd Tele2 mobilo internetu divas nedēļas var izmēģināt bez maksas, iepriekš saņemot modemu kādā no Tele2 klientu apkalpošanas centriem. Tele2 mobilo internetu ir vienkārši instalēt un lietot gan uz Windows, gan MAC OS operētājsistēmām. Lietotāji var izvēlēties savām interneta izmantošanas vajadzībām piemērotāko datu tarifu plānu – no 4,99 latiem mēnesī.

Tele2 USB datu modems E169 ir mazākais un parocīgākais, kāds šobrīd pieejams Latvijā. Turklāt aprīļa pirmajā pusē būs pieejams jauns modems E180 Huawei, kas atbalsta arī HSUPA tehnoloģiju. 

*HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) ir datu pārraides tehnoloģija, kas palielina mobilā interneta datu pārraides ātrumu. HSDPA tīkls šobrīd ir pieejams Rīgā, Rīgas rajonā, Daugavpilī, Liepājā, Valmierā, Ventspilī, Jelgavā, Bauskā, Rēzeknē, Līvānos, Madonā, Cēsīs, Limbažos, Salacgrīvā, Talsos, Tukumā, Aizkrauklē, Ogrē, un šī tīkla pārklājums tiek pastāvīgi palielināts. Pārējā Latvijas teritorijā, kur Tele2 mobilais internets darbojas EDGE/ GPRS tīklā, interneta ātrums ir līdz 236 kbit/s.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV