Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Jaunie W53 sērijas monitori samazina acu piepūli

Ligita Brodiņa, 05.05.2009. 15:25

LG Electronics (LG) informē par smalko tehnoloģiju W53 SMART monitoru sēriju, kas piedāvā augstākās kvalitātes attēlu, tajā pašā laikā efektīvi samazinot acu saspringumu, kāds parasti rodas ilgstoši strādājot ar datoru.
Jaunie W53 sērijas monitori samazina acu piepūli

Šiem monitoriem ir uzlabotā Auto Brightness funkcija, kas ļauj tiem automātiski optimizēt ekrāna spilgtumu un citus attēla uzstādījumus, vienlaicīgi balstoties kā uz telpas apgaismojumu tā arī uz ienākošās informācijas signāla saturu. LG veicis šos iestatījumus pamatojoties uz unificētas spilgtas gaismas reitingu jeb UGR, ko rekomendējusi Starptautiskā Apgaismojuma Komisija (International Commission on Illumination), lai nodrošinātu vēl lielāku komfortu darbā ar datoru.

“LG veica plašu izpēti Eiropā un Āzijā, kurā konstatēja, ka attiecībā uz monitoriem, cilvēki mēdz sūdzēties par acu saspringumu, ko izraisa monitora ekrāns, atzīstot to par pārāk spilgtu vai pārāk tumšu,” teica B.B. Hvangs (B.B. Hwang), LG Electronics Business Solutions Company prezidents un izpilddirektors. “Tādēļ LG W53 SMART monitoriem ir inteliģento funkciju komplekts, kas optimizē ekrāna spilgtumu, ar mērķi samazināt acu saspringumu. Turklāt tas nozīmīgi samazina enerģijas patēriņu, samazinot pretgaismas intensitāti.”

Vēl kāda smalka W53 sērijas tehnoloģija ir Cinema Mode, kas novērš traucējumus, online video skatīšanās laikā. Šis unikālais iestatījums īpaši akcentē tikai video klipu, ļaujot skatītāja uzmanībai būt pievērstai tikai vēlamajam saturam, nevis, piemēram, traucējošajām reklāmām. Bez šīm smalkajām tehnoloģijām un acu saudzēšanas, šie monitori ietver arī taimeri, kas ar iepriekš noteiktiem intervāliem atgādina, ka nepieciešama atelpa darbā ar datoru. Atgādinājuma režīmu var uzstādīt reizi stundā vai arī īpašos laikos. Tas viss izdarāms, pateicoties vieglai lietotāju saskarnei, kas kontrolē monitora uzstādījumus.

Lai viegli novērstu dažādus traucējumus, W53 tuvuma sensors uztver rokas tuvošanos ekrānam un aktivizē gaismas, kas ļauj viegli atrast nepieciešamo pogu. Kad roka attālinās, gaismas izslēdzas un pārvēršas atkal gludā monitora virsmā.

“Šodien, ekrānus sadzīvē sastopam ik uz soļa – mājās, darba datorā, mobilajos tālruņos, pārnēsājamos multimediju atskaņotājos, GPS navigācijas sistēmās un digitālajās kamerās,” piebilst Hvanga kungs. “Tādēļ LG pētnieki attīstījuši SMART tehnoloģijas, lai līdz minimumam samazinātu acu saspringumu, kas rodas, vairākas stundas pavadot pie ekrāna”.

LG W53 SMART monitori ir pieejami izmēros no 21,5 līdz 27 collām. Monitoriem ir 1920 x 1080p Full HD izšķirtspēju ar 16:9 attiecību. Tas padara tos ideālus Full HD filmu skatīšanai un spēļu spēlēšanai. Turklāt monitors var lepoties ar digitālo kontrastu līdz pat 50,000:1 un 2ms reakcijas laiku.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV