Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Radīta hologramma, kuru var sataustīt

ZParks, 10.08.2009. 14:46

Zinātnieku grupa no Tokijas universitātes radījusi hologrammu, kuras „pieskārienu” var sajust.
Radīta hologramma, kuru var sataustīt

Lai veidotu hologrammu, tiek izmantots Provision Interactive Technologies hologrāfiskais displejs. Tā veidotie priekšmeti ir apmēram 30 centimetru attālumā no displeja. Parasti cilvēks, pieskaroties šādiem priekšmetiem, neko nejūt. Lai cilvēka roka sajustu „pieskārienu”, tiek izmantots papildus displejs, masīvs no 324 ultraskaņas pārveidotājiem, kuri strādā 40 kHz frekvencē. Šo pārveidotāju izstarojums fokusējas 20 mm diametra laukumā. Izstarojums iedarbojas uz objektu, kurš nokļuvis tā fokusā, konkrētā gadījumā uz roku. Savukārt datus par rokas atrašanās vietu telpā iegūst, izmantojot divus Wii Remote kontrolierus. Rezultātā cilvēks var izbaudīt, kāda ir sajūta, pieskaroties hologrammā redzamajam objektam.

Paši izstrādātāji uzskata, ka šāds risinājums varētu būt izmantojams video spēļu industrijā un automatizētajās prejektēšanas sistēmas.

http://zparks.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV