Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Tax Free

Jekaterina Alferova, 22.09.2009. 12:56

Trešo valsts iedzīvotājs ( fiziska persona, kas nav ES rezidents) ir tiesīgs atgriezt PVN nodokli par Latvijā iegādāto preci ar nosacījumu, ka prece tiks izvesta no Eiropas Savienības jeb tiks eksportēta trīs mēnešu laikā no pirkuma veikšanas mēneša.
Tax Free

Nodokļu atmaksāšana par precēm, kas tiek izvestas no Latvijas un ir nopirktas veikalos ar Global Refund logo – Tax Free, notiek uzrādot preces, pirkuma čekus Lidostā Rīgā pirms izlidošanas, pie Check in reģistrāciju kasēm un vairākos sauszemes muitas punktos. Iespējams saņemt 15% no preces vērtības, ja PVN nodoklis sastāda 21% pie minimālās pirkuma summas 29,51 LVL vienā dienā,vienā veikalā. Iepērkoties, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un veikalā ir jānoformē Global Refund čeks. Izbraucot no ES, pircējs muitniekam uzrāda iegādātās preces un Global Refund čeku, kuru muitnieks apzīmogo. Ceļotājiem ar vilcienu vai kuģi, kā arī tiem, kas šķērso robežu vietās, kur nenotiek nodokļa atmaksas, muitas darbinieku apzīmogotais čeks jāsūta pa pastu uz Global Refund, norādot savus kredītkartes numuru. Nodokļu kompensāciju var saņemt 6 mēnešu laikā no Global Refund čeka noformēšanas dienas tikai pirkuma čekā norādītā persona.

Global Refund Latvia
Pulkveža Brieža 15/2-100
Tel/Fax: +371 67212590
E-mail: taxfree.lv@globalrefund.com
Website: www.globalrefund.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV